Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Država koja na papiru potiče razvoj seoskog turizma bagerima je krenula na jedno od najpoznatijih seoskih gospodarstava u Hrvatskoj. Procijenjeno je da je riječ o bespravnoj gradnji.


Bager opet protiv čovjeka. Ante Perić u nevjerici je gledao što se događa na zemlji koju je imao u zakupu.

Vezani članci Pištolj, ilustracija Le Monde opširno piše o kriminalnim klanovima u Srbiji i Crnoj Gori i vezama s državom Ivan Kujundžić Vlasnik urušenog ateljea iz centra Zagreba: "Srećom da sam izašao na kavu. Bilo je propusta"

Staja za konje, kapelica Svetoga Ante, park - sve će to država srušiti. Objekti su sagrađeni na zemlji koju Ante od države nije uspio otkupiti. To što je bio dugogodišnji zakupoprimac i što je vlasnik susjednog zemljišta za državu ništa ne znači.

Novi je vlasnik uz seosko imanje Ante Perića odlučio uzgajati korov. Za to od države dobiva i poticaj.

Dok je Antina obitelj obrađivala zemlju, umjesto korova raslo je žito. U žitu su se održavali koncerti klasične glazbe. Na koncerte je znalo doći i po 1000 ljudi.

No, državu koja potiče seoski turizam to ne zanima. Iako uzrujani zbog bagera i rušenja, Ante i njegova supruga i danas su srdačno primili goste. Došli su s Islanda. Putuju Slavonijom, a posjetili su Vukovar i Antin stan.