Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USPJEŠNI GRADONAČELNICI

VIDEO Napravili brutalne rezove i smanjili dugovanja u samo pola godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Metković, Omiš, Kaštela i Supetar imaju gradonačelnike koji su u samo pola godine smanjili dugovanja po nekoliko milijuna kuna.

'Ako se ponašate sustavom dobrog gospodara kao u svojoj kući onda ćete pogledat da u svakoj toj instituciji postoji jedna količina troškova koji se pojavljuju sustavno bez kojih se može', izjavio je Ivan Udovičić, gradonačelnik Kaštela, koji je dug svojeg grada smanjio za 7 milijuna.

Pročitajte i ovo Laboratorij - 1 Reagiralo ministarstvo Laboratorijski rat na jugu Hrvatske: Imoćani preoteli Metkoviću biokemičarku, pacijenti u neizvjesnosti Prosvjed mještana Tugara - 1 Godinama su upozoravali Mještani Tugara prosvjeduju i traže obnovu ceste: "Strahujemo za djecu, nemaju niti autobusnu stanicu"

Gradonačelnik Omiša, Ivan Kovačić kaže kako su za sve poslove tražili više ponuda i među njima izabirali najpovoljnije. 'Osjećam odgovornost. Lakše potrošim svoj novac nego tuđi. Zato su me ljudi izabrali da vodim računa o tome kako baratam sa gradskim novcem', izjavio je.

Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov srezao je sve što se moglo srezati te uveo drugačiju organizaciju rada. Dug od 31 milijuna kuna umanjio je za 9 milijuna kuna.

VIDEO Linić i dalje bez konkretnih odgovora

'Uz smanjenje plaća bilo je skoro pa ukidanje vjećničkih naknada, smanjenje troškova reprezentacije, putnih troškova za osam do deset puta i ne samo to, prodat ću službeni automobil i od toga opremiti vrtić', pohvalio se gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov. Dodao je i kako mu nije bilo lako rezati plaću samom sebi, ali 'što se mora, nije teško', kazao je.

Nije bilo teško ni gradonačelnici Supetra Ivani Marković. Na Facebooku je objavila da su dugovanja grada smanjena za 7,6 milijuna kuna. Racionalni gradonačelnici novi su hit u Hrvatskoj ali i dobar primjer svima ostalima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene