Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako gube novac i struju

Uprava HEP-a povećala si plaću za 13 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usprkos recesiji i krizi koja je pogodila zemlju predsjedniku Uprave hrvatske elektroprivrede Ivanu Mravku i petorici članova Uprave HEP-a u prvih šest mjeseci ove godine na ime mjesečnih primanja uplaćene su 803.000 kune.

Članovima Uprave svakog mjeseca na račun je isplaćivano između 1000 i 4000 kuna više nego mjesec prije, piše Jutarnji list. Predsjendiku Uprave Ivanu Mravku u siječnju je isplaćeno 28.000 kuna, u veljači 32.000 kuna, a u lipnju čak 42.000 kuna plus 18.000 životnog osiguranja. Iako je Meravak tvrdio da njegova plaća iznosi 19.000 kuna, pokazalo se da su njiegova prihoda veća i da rastu iz mjeseca u mjesec.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje"

Odšteta i službeni automobil

Najniža primanja Uprave HEP-a imaju Nikola Rukavina i Darko Dvornik koji su u siječnju primili plaću od 19.000 kuna, a u lipnju ona je iznosila 26.000 odnosno 25.000 kuna. Najveća primanja od članova Uprave ima Željko Kljaković-Gašparić koji je u siječnju primio plaću od 22.000, a u lipnju 29.000 kuna, navodi Jutarnji list. Neslužbeno doznaje da su se plaće članova Uprave najvjerojatnije svakog mjeseca povećavale za iznos bonusa na koji prema ugovoru imaju pravo.

>> HEP prolijevao vodu i izgubio 27 milijuna eura!

Članovima Uprave Nadzorni je odbor odobrio nove menadžerske ugovore prema kojima imaju pravo na goleme otpremnine u slučaju otkaza. Mravek ima pravo na milijun kuna, a ostali članovi na 800.000. Osim toga, svi članova Uprave mogu otkupiti službeni Audi A6 i imaju pravo na 20-godišnju policu životnog osiguranja vrijednu 60 tisuća eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene