Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Varaždinskoj županiji riješeno gotovo 78 posto poreznih prijava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je državni prosjek obrađenih poreznih prijava za proteklu godinu nešto iznad 40 posto, gotovo 78 posto građana Varaždinske županije, koji su podnijeli porezne prijave, dobili su rješenja na svoje adrese, doznaje se od pročelnika županijskog Područnog ureda Varaždin Željka Mekovca.

Prema postotku obrađenih prijava varaždinski Područni ured na drugom je mjestu u Hrvatskoj, odmah iza Požege s 88 posto, dok je primjerice u Zagrebu riješeno 45 posto, a u Rijeci 30 posto prijava.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Gotovo sve prijave obradit će se do početka godišnjih odmora, odnosno sredine srpnja. Cijeli posao završit će u rujnu, kada u pravilu rješavamo prijave koje imaju neke nedostatke, nejasnoće ili manjak dokumenata, rekao je pročelnik varaždinskog Područnog ureda Mekovec.

U varaždinskom Područnom uredu zaprimljeno je 37.395 prijava, a do sada ih je obrađeno 29.122.

Većina obrađenih prijava, njih 26.769, pokazala je da su porezni obveznici Varaždinske županije preplatili porez i na njihove je račune uplaćeno do sada oko 42 milijuna kuna. Njih 1425 mora doplatiti razliku, što iznosi 6 milijuna i 718 tisuća kuna, istaknuo je pročelnik Mekovec.

Do sada najveći iznos godišnjeg dohotka od nesamostalnog rada, odnosno plaće, prijavio je Varaždinac zaposlen u jednoj osiguravateljskoj kući. Prijavio je dohodak od milijun i 673 tisuće kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene