Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlična popunjenost smještaja

U Dubrovniku 6700 turista za produženi vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika prvi svibanjski vikend u Dubrovniku provodi oko 6.00 turista, što je otprilike ista razina kao i prošle godine.

Među gostima je najviše Francuza, zatim gostiju iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije i drugih zemalja. Kako je kazala direktorica Turističke zajednice Jelka Tepšić, svibanj je donio ono što se i očekivalo, odličnu popunjenost hotelskih kuća i svih drugih oblika smještaja. 'Vjerujemo da ćemo imati dobar turistički promet i da ćemo nadoknaditi manjak s početka ove godine', rekla je.

Pročitajte i ovo Supermarket - 1 Planirajte na vrijeme Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

>> Turisti u Dubrovniku nemaju gdje kupovati

U travnju je u Dubrovniku boravilo 35.500 gostiju, ili pet posto više nego u travnju 2008., a ostvarili su 101.322 noćenja, a to je osam posto više. U prva četiri mjeseca Dubrovnik je posjetilo 62.500 turista ili tri posto manje nego u četiri mjeseca 2008. a ostvareno je 190.600 noćenja, ili devet posto više.

U Dubrovniku su danas boravila četiri broda na kružnim putovanjima, koja su dovela 7000 gostiju, a od jučer uvedena je zračna linija niskotarifne kompanije 'EasyJet' iz Londona na relaciji London (Gatwick) - Dubrovnik, na kojoj će zrakoplovi prometovati četiri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak, nedjelja) do 23. listopada ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene