Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika prvi svibanjski vikend u Dubrovniku provodi oko 6.00 turista, što je otprilike ista razina kao i prošle godine.


Među gostima je najviše Francuza, zatim gostiju iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije i drugih zemalja. Kako je kazala direktorica Turističke zajednice Jelka Tepšić, svibanj je donio ono što se i očekivalo, odličnu popunjenost hotelskih kuća i svih drugih oblika smještaja. 'Vjerujemo da ćemo imati dobar turistički promet i da ćemo nadoknaditi manjak s početka ove godine', rekla je.

Vezani članci Biralište u Dubrovniku - U sudnici - 1 Iako su ublažene, epidemiološke mjere na biralištima i dalje vrijede - prisjetimo se na što trebamo obratiti pažnju Mato Franković Članovi dubrovačkog HDZ-a dobili prijetnje SMS porukama: ''Bit ćemo vas prisiljeni sankcionirati izbacivanjem iz članstva u stranci''

>> Turisti u Dubrovniku nemaju gdje kupovati

U travnju je u Dubrovniku boravilo 35.500 gostiju, ili pet posto više nego u travnju 2008., a ostvarili su 101.322 noćenja, a to je osam posto više. U prva četiri mjeseca Dubrovnik je posjetilo 62.500 turista ili tri posto manje nego u četiri mjeseca 2008. a ostvareno je 190.600 noćenja, ili devet posto više.

U Dubrovniku su danas boravila četiri broda na kružnim putovanjima, koja su dovela 7000 gostiju, a od jučer uvedena je zračna linija niskotarifne kompanije 'EasyJet' iz Londona na relaciji London (Gatwick) - Dubrovnik, na kojoj će zrakoplovi prometovati četiri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak, nedjelja) do 23. listopada ove godine.