Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produženi vikend

Turisti u Dubrovniku nemaju gdje kupovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon uskrsnog, prvomajski produženi vikend privukao je veći broj gostiju na Jadran. Iako službenih podataka o broju turista još nema, prema prvim informacijama popunjenost je zadovoljavajuća.

Iako današnje vrijeme nije opravdalo očekivanja, veliki broj gostiju Dalmatinom je stigao na more. Očekuje se da će ovaj vikend na Jadranu provesti oko 60 tisuća gostiju, a među njima najviše domaćih i Slovenaca. U Zadru se očekuje porast od čak 50% više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Uglavnom se radi o domaćim gostima i Slovencima.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Tu su naravno i tradicionalno gosti iz Austrije, Njemačke, Švicarske i Francuske. Većina dan provodi u prirodi uz grah i roštilj. No oni koji su se nadali da će se i okupati u moru ipak su ostali razočarani. Ali ne samo oni, razočarani će vrlo vjerojatno biti i ugostitelji, jer kako smo i ranije izvještavali, ova sezona unatoč recesiji neće ostati upamćena po manjem broju gostiju, već po njihovoj štedljivosti.

U Dubrovniku turisti ne kupuju

'Dobrodošli u Hrvatsku - zatvoreno!', slogan je to kojim su Dubrovčani upozorili turiste da danas u Dubrovniku ne mogu ništa kupiti. Grad je prepun turista koji svoj novac nemaju gdje potrošiti. Na neradni dan, turisti su naišli na zatvorena vrata trgovina, a tako će ostati još cijelih mjesec dana. Dok zakon ne kaže da je turistička sezona počela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene