Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optimistična predviđanja

Predvidjeli nam dobru ekonomsku 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni ekonomski časopis The Economist optimističan je kada je u pitanju hrvatsko gospodarstvo u 2011. godini.

U tradicionalnoj godišnjoj publikaciji 'The World In', koju 'The Economist' objavljuje 25. godinu zaredom, istaknuto je kako se u 2001. očekuje rast hrvatskog BDP-a za 2%. 'Nakon što je u 2010. gospodarstvo palo, u 2011. se očekuje oporavak. Kako nezaposlenost bude opadala, tako bi se i razina plaća trebala povećavati', stoji u tekstu uglednog gospodarskog lista koji dodaje kako se u 2011. očekuje i privatizacija brodogradilišta.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Što nas sve čeka? Velika anketa najvećih hrvatskih kompanija: Najavljene dobre vijesti za ovu godinu, ali postoje ozbiljni strahovi Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Usporavanje gospodarstva Rastao nam je BDP, ali nije vrijeme za slavlje. Reporter Dnevnika Nove TV analizira: "Jedno je veliko iznenađenje, pred nama bi mogla biti izazovna vremena"

>> The Economist: u Hrvatskoj su najveći porezi na svijetu!

>> 'Sljedeće godine možemo očekivati i veći rast od 1,5 posto BDP-a'

The Economist kao najvažniju stvar, koja se od Hrvatske u ovoj godini očekuje, istiće završetak pregovora o ulasku u Europsku Uniju. 'Koalicijska vlada desnog centra predvođena HDZ-om mora pokazati napredak u dovršetku pregovora, suzbijanju organiziranog kriminala i oživljavanju gospodarstva', tvrdi The Economist ističući kako Vladu očekuju i parlamentarni izbori s 'oporavljenim opozicijskim SDP-om'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene