Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na vrhu svih negativnih lista

The Economist: u Hrvatskoj su najveći porezi na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni list The Economist je objavio analizu koja najbolje pokazuje koliko je hrvatski narod za vrijeme ova Vlade cijeđen do posljednje lipe.

Spomenutom analizom je izračunato koliko bi poreza uplatili u državni porez ako imate zaradu od 100.000 dolara, a ubrojena su i davanja za socijalno i mirovinsko. Kao što smo rekli, Hrvatska je na ovoj listi na prvom mjestu ga gotovo 55 posto poreza, dok je na drugom mjestu Mađarska u kojoj bi platili nešto manje od 50 posto poreza. Jučer smo po Svjetskoj banci bili nana samom dnu lise, samo je Kirgistan gori po ekonomskom oporavku. Danas smo na vrhu liste, ali nitko na svijetu ne bi želio biti na vrhu ove liste koju možete pogledati OVDJE!

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Napojnice; ilustracija - 1 Nova mogućnost Manča iskočila iz sive ekonomije, ali tu je i vječno pitanje: Koliko su Hrvati laki na novčaniku?

>> Svjetska banka: Hrvatska je iznimka po negativnom rastu

Njemačka i Francuska su na 18. i 19. mjestu a SAD je na 52. mjestu i tamo bi platili samo 25 posto poreza. na posljednjem, 81. mjestu liste, nalaze se Bahami. U samom tekstu Economista se zaključuje kako su na vrhu liste, iznenađujuće, europske zemlje koje bi se sada morale posvetiti rezanju potrošnje. što se tiče poreza kod zarade od 100.000 dolara, najbolje je živjeti u bankarskim središtima, zemljama koje žive od nafte i naravno, u tzv. 'poreznim rajevima'.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene