Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaganje u slast

Sve popularnije kravlje dionice i kamate u tekućini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nijemci se okreću novim ulaganjima. Investiraju u pivo, kobasice ili vino.

Njemica Sybille Kuntz posjeduje vinariju uz obalu rijeke Mosel. Ona je ponudila da će onom tko joj posudi 2.500 eura, svake godine dati najmanje tri kartona s po šest boca izabranog vina, ali ne i novac. Svoje rizlinge izvozi u ugledne restorane u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati

Vino se prodaje za 187,5 eura, a svatko tko uloži novac dobiva 7,5 posto kamata 'u tekućini'. Nakon pet godina, ulagači mogu povući ulaganja. Ona je bila pionirka ulaganja u naturi i to već 1994. godine. Njezin primjer slijede i ostali proizvođači hrane. Kamate u naturi mogu se dobiti od proizvođača piva, kave, sira, povrća ili čokolade.

Kravlje i teleće dionice

Mathias von Mirbach, poljoprivrednik koji se bavi ekološkom proizvodnjom hrane, nudi pak dionice svojeg stada krava i to za 500 eura. Teleće dionice su jeftinije, pa se one mogu kupiti već za 100 eura. Te dionice se mogu prodati, naslijediti ili se njihova vrijednost može podići u gotovini nakon trogodišnjeg roka, piše Deutsche Welle.

Kamate se mogu dobiti isplaćene u gotovini ili u naturi, i to kao meso, kobasice, jaja ili povrće. 'Nitko ne želi gotovinu. Draži im je bogat stol', pojasnio je Mirbach. Ukoliko se krave razbole, berba propadne ili proizvođač bankrotira, izgubljen je i uložen novac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene