Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbijanski prijevoznici i dalje prijete blokadom granice s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga srbijanskih prijevoznika 'Međunarodni transport' objavila je u nedjelju da još nije odustala od blokade prometa na granici s Hrvatskom, koju je najavila za ponedjeljak, objavio je B92.

'Ponedjeljak je dobro odmjereno vrijeme, ako do 10 ili 11 sati ne dobijemo potvrdu da ćemo dobiti hrvatske dozvole za međunarodni transport, ili da će nas pustiti da vozimo bez dozvola, mi ćemo vršiti pritisak na hrvatsku stranu da povuče takav potez', rekao je Neđa Mandić, predsjednik udruge 'Međunarodni transport'.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Kriza na Kosovu - 1 Kriza na Kosovu Četvrti dan prosvjeda kosovskih Srba: Podigli šatore, stigla im i drva za grijanje

Cijeli je problem nastao nakon što je hrvatska tvrtka Zagrebtrans mjesecima bila onemogućena da u suradnji sa srpskim Eurošpedom isporuči transformatore Elektromreži Srbije, koja ih je kupila od Končara, a prema tvrdnjama medija isporuku je spriječilo srpsko poduzeće Boro Kečić - specijalni transporti. Transformatori su trebali biti prevezni za željezničke postaje u Novom Sadu do trafostanice Rimski šančevi udaljene svega tri kilometra.

Zbog odugovlačenja dugog sedam mjeseci za isporuku transformatora, Hrvatska je zamrznula 12.000 dodatnih bilateralnih dozvola srpskim prijevoznicima za međunarodni transport kroz Hrvatsku za ovu godinu.

Ravnatelj Eurošpeda Dragan Stojanović je za B92 izjavio kako su 'nadležna tijela konačno izdala dozvolu za izvanredni prijevoz transformatora' i dodao kako je 'nedopustivo da državni službenici tumače propise na svoj način'. 

'Dozvolu smo dobili redovnim putem, s tim što se to trebalo dogoditi prije 90 dana, ali nažalost, zbog poznate opstrukcije javnog poduzeća 'Puteva Srbije' ona je dobijena u petak popodne'. 

Naglasio je kako su transformatori već utovareni i kako će odmah biti isporučeni.

Udruga srbijanskih prijevoznika 'Međunarodni transport' smatra kako je time riješen spor s prijevozom transformatora i zahtijeva da Hrvatska povuče odluku o zamrzavanju 12.000 dozvola za transport kroz Hrvatsku. U suprotnom, najavili su prometnu blokadu granice s Hrvatskom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene