Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sony Ericsson u drugom tromjesečju udvostručio dobit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvođač mobilnih telefona Sony Ericsson ostvario je dvostruko veću dobit u drugom tromjesečju 2006. u odnosu na isto razdoblje lani, priopćeno je u četvrtak iz te grupe.

U drugom tromjesečju zabilježena je dobit prije oporezivanja od 211 milijuna eura, nakon 87 milijun eura koliko je ona iznosila u istom razdoblju prošle godine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik Uprave Ericssona: 'Hrvati su vrlo predani, ali i vrlo obrazovani radnici' Slika nije dostupna Istraživanje U svijetu više od 5 milijardi pretplata za mobilne telefone

Neto dobit za to tromjesečje dosegnula je 143 milijuna eura, što je gotovo dvostruko više od 75 milijuna eura ostvarenih u istom tromjesečju 2005., priopćeno je iz zajedničkog poduzeća japanskog Sonyja i švedskog Ericssona.

Zabilježeni promet grupe vrijedan 2,27 milijardi eura porastao je 41 posto u odnosu na godinu dana ranije. U priopćenju Sony Ericssona stoji da je grupa u drugom tromjesečju prodala 15,7 milijuna mobilnih uređaja, što je 33 posto više nego u istom razdoblju 2005. i više od 10,9 milijuna koliko ih je prodano u prvom tromjesečju 2006.

Grupa također predviđa da će na globalnoj razini u 2006. biti prodano više od 950 milijuna mobilnih uređaja iako je u svom prethodnom priopćenju predvidjela da prodaja neće premašiti 900 milijuna uređaja. 

Tvrtka Sony Ericsson formirana je u listopadu 2001. s namjerom konkuriranja industrijskim liderima tog sektora, Nokiji i Motoroli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene