Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikat metalaca Hrvatske priopćio je kako je 97 posto od 4.263 radnika koji su u četiri hrvatska brodogradilišta sudjelovali u nedavnoj anketi, poduprlo sindikalne akcije i zahtjeve sindikata u procesu privatizacije i restrukturiranja hrvatske brodogradnje.


SMH tako traži zadržavanje svih radnih mjesta i djelatnosti u svim brodogradilištima te sudjelovanje sindikata u izradi ponuda za privatizaciju i odabiru najboljeg ponuđača.

Vezani članci Željko Stipić - 2 Sindikati nezadovoljni sastankom o povećanju osnovice: "Tu ne možemo otkrivati toplu vodu. Uvijek imamo svoje alate" Slika nije dostupna Čačić: MMF potvrđuje moje prognoze

Prema stajalištu SMH, prvenstvo u privatizaciji trebali bi dobiti ponuđači koji su spremni sa sindikatom potpisati socijalni sporazum, čiji bi se glavni elementi trebali unijeti i u kupoprodajni ugovor.

Sporazumom bi trebalo osigurati i da Vlada u svom vlasništvu zadrži paket od 25 posto plus jednu dionicu, radi kontrole restrukturiranja i privatizacije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju