Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SMH: Članstvo podupire zahtjeve sindikata u privatizaciji brodogradilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat metalaca Hrvatske priopćio je kako je 97 posto od 4.263 radnika koji su u četiri hrvatska brodogradilišta sudjelovali u nedavnoj anketi, poduprlo sindikalne akcije i zahtjeve sindikata u procesu privatizacije i restrukturiranja hrvatske brodogradnje.

SMH tako traži zadržavanje svih radnih mjesta i djelatnosti u svim brodogradilištima te sudjelovanje sindikata u izradi ponuda za privatizaciju i odabiru najboljeg ponuđača.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!"

Prema stajalištu SMH, prvenstvo u privatizaciji trebali bi dobiti ponuđači koji su spremni sa sindikatom potpisati socijalni sporazum, čiji bi se glavni elementi trebali unijeti i u kupoprodajni ugovor.

Sporazumom bi trebalo osigurati i da Vlada u svom vlasništvu zadrži paket od 25 posto plus jednu dionicu, radi kontrole restrukturiranja i privatizacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene