Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sinj: Nacionalni sajam pršuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ocjenjivanjem zaprimljenih pršuta u sinjskom hotelu Alkar danas je počeo 3. nacionalni sajam pršuta. Na sajmu, koji će sutra biti svečano otvoren, predstavit će se 62 izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Italije.

Uz pršute i druge suhomesnate proizvode, bit će predstavljeni sirevi, maslinova ulja i vina. Za priznanje za najbolji pršut natjecat će se 24 proizvođača iz Dalmacije, Istre, sjeverne Hrvatske i Hercegovine, a ocjenjuje ih stručno povjerenstvo sastavljeno od 22 člana. Uz vanjski izgled, ocjenjuje se okus, boja i miris pršuta.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Na sajmu će biti niz predavanja o svinjogojstvu, proizvodnji i zaštiti pršuta, Gastro revija, predstavljanje talijanske regije San Daniele u sklopu Amamo programa jadranske prekogranične suradnje, prezentacija jela od pršuta, folklorni i zabavni dio te humanitarna lutrija.

Sajam završava u subotu, 26. travnja, prezentacijom projekta zaštite dalmatinskog pršuta te dodjelom nagrada i priznanja.

Ove godine sajam ima međunarodni karakter, održava se pod visokim pokroviteljstvom Vlade, a organizatori su sinjski Poduzetnički centar, Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene