Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako vidjeti čašu napola punu, a ne praznu pokazala je na sjednici Vlade njezina predsjednica Jadranka Kosor.


Istaknula je pohvale Europske komisije zabilježene u izvješću o napretku gdje se govori o hrvatskom gospodarstvu. Na brojne kritike i upozorenja Europske komisije nije se ni osvrnula.

Vezani članci Jadranka Kosor Pogledajte ljetno izdanje Jadranke Kosor zbog kojeg su joj poručili da je baš slatka i da izgleda kao model, a ima i dodatni razlog za slavlje Granični prijelaz EK traži ulazak Hrvatske i drugih dviju europskih zemalja u šengenski prostor: ''Činjenice i istraga pokazuju da su spremne''

'Hrvatsko je gospodarstvo funkcionirajuće tržišno gospodarstvo i sposobno se nositi sa konkurentskim pritiscima. Kad to kaže Komisija, kad to piše u izvješću, a oni sasvim sigurno nisu u predizbornoj kampanji, onda tome treba vjerovati', poručila je Kosor.

Naravno, a pogotovo kada upozoravaju na previsoko zaduživanje, koje je, kako upozoravaju iz EU-a i dalje glavna ranjiva točka hrvatske ekonomije. 'Ono što je izuzetno bitno naglasiti je da će jako teško biti preokrenuti taj trend rasta inozemnog duga ukoliko ne dođe do promjene u samom gospodarskom modelu koji Hrvatska slijedi', smatra Zdeslav Šantić, glavni analitičar Splitske banke.

Koje je sve kritike EK-a premijerka prešutjela i što još uvijek treba poboljšati, pogledajte u video prilogu.