Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika EK-a

Rast vanjskog duga glavna je ranjiva točka hrvatske ekonomije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako vidjeti čašu napola punu, a ne praznu pokazala je na sjednici Vlade njezina predsjednica Jadranka Kosor.

Istaknula je pohvale Europske komisije zabilježene u izvješću o napretku gdje se govori o hrvatskom gospodarstvu. Na brojne kritike i upozorenja Europske komisije nije se ni osvrnula.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!" Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu

'Hrvatsko je gospodarstvo funkcionirajuće tržišno gospodarstvo i sposobno se nositi sa konkurentskim pritiscima. Kad to kaže Komisija, kad to piše u izvješću, a oni sasvim sigurno nisu u predizbornoj kampanji, onda tome treba vjerovati', poručila je Kosor.

Naravno, a pogotovo kada upozoravaju na previsoko zaduživanje, koje je, kako upozoravaju iz EU-a i dalje glavna ranjiva točka hrvatske ekonomije. 'Ono što je izuzetno bitno naglasiti je da će jako teško biti preokrenuti taj trend rasta inozemnog duga ukoliko ne dođe do promjene u samom gospodarskom modelu koji Hrvatska slijedi', smatra Zdeslav Šantić, glavni analitičar Splitske banke.

Koje je sve kritike EK-a premijerka prešutjela i što još uvijek treba poboljšati, pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene