Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici sindikata i Udruge hrvatskih branitelja u kutinskoj Petrokemiji izvijestili su o prodaji 12,45 posto dionica iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju koje može kupiti 8000 Petrokemijinih radnika, bivših radnika i umirovljenika.


To je omogućeno nedavno potpisanim sporazumom s Vladom, kojim se po povoljnim uvjetima može kupiti 416.248 dionica ili 12,45 posto, a poštuje se i zahtjev da 51 posto Petrokemije d.d., strateški značajne za razvoj hrvatskog gospodarstva, ostane u vlasništvu RH, rekao je Željko Klaus, glavni povjerenik Podružnice samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Uz danas objavljen popis mogućih kupaca na web stranici Petrokemije, do 17. svibnja zainteresirani će i na trima mjestima u tvrtki moći provjeriti točnost podataka, a potom potpisati izjavu o kupnji. Kao pomoć onima koji ne mogu doći u tvrtku bit će osnovano posebno povjerenstvo.

Od 2. do 12. lipnja sklapat će se ugovori i kupovati dionice s popustom u rasponu od 20 do 65 posto.

Za 45 godina staža u Petrokemiji dionica je 39,90 kuna, a za staž manji od godine dana 91,20 kuna.

Cijena jedne dionice je 114 kuna, uz nju se priznaje osnovni popust od 20 posto te za svaku punu godinu radnog staža u tvrtki jedan posto.

Najavljeno je i osnivanje udruge malih dioničara Petrokemije d.d.