Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, gradovi Našice, Belišće i Donji Miholjac te općine Viljevo, Kneževi Vinogradi, Bizovac, Draž, Marjanac, Drenje, Bilje, Petlovac i Satnica Đakovačka potpisali su danas ugovore o financiranju projekata integralnog razvoja lokalne zajednice novcem Europske investicijske banke.


Projekti uglavnom obuhvaćaju popravak i modernizaciju cesta, izgradnju vodoopskrbnoga sustava, izgradnju biciklističkih i pješačkih staza te izgradnju vatrogasnog doma. Ugovore su potpisali ministar Petar Čobanković te gradonačelnici i načelnici općina. Riječ je o projektima koje su nominirali gradovi i općine, a za tih 12 projekata kroz program EIB 2 iz državnog proračuna podijeljeno je oko 36 milijuna kuna. Na području Osječko-baranjske županije kroz 80 projekata u nekoliko programa uloženo je oko 400 milijuna kuna pa je ta županija među vodećima po odobrenom novcu, rekao je ministar Čobanković.

Vezani članci Željko Jovanović (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Jovanović: "Sve maske su pale, ovo nije lex šerif, ovo je lex šerif Bandić" Slika nije dostupna HARMONIJA ŽIVLJENJA 'Bezbrižno' mjesto na kojem ljudi sami stvaraju pravila

Domaćin potpisivanja - grad Našice - dva i pol milijuna kuna, koliko je dobio iz državnog proračuna, plus 600 tisuća, koje je osigurao u gradskom proračunu, iskoristit će za popravak i modernizaciju nerazvrstanih cesta, najavio je našički gradonačelnik Krešimir Žagar. Potpisivanju su bili nazočni i saborski zastupnici Tomislav Ivić i Berislav Rončević.