Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čobanković s gradonačelnicima

Potpisani ugovori o razvoju lokalne zajednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, gradovi Našice, Belišće i Donji Miholjac te općine Viljevo, Kneževi Vinogradi, Bizovac, Draž, Marjanac, Drenje, Bilje, Petlovac i Satnica Đakovačka potpisali su danas ugovore o financiranju projekata integralnog razvoja lokalne zajednice novcem Europske investicijske banke.

Projekti uglavnom obuhvaćaju popravak i modernizaciju cesta, izgradnju vodoopskrbnoga sustava, izgradnju biciklističkih i pješačkih staza te izgradnju vatrogasnog doma. Ugovore su potpisali ministar Petar Čobanković te gradonačelnici i načelnici općina. Riječ je o projektima koje su nominirali gradovi i općine, a za tih 12 projekata kroz program EIB 2 iz državnog proračuna podijeljeno je oko 36 milijuna kuna. Na području Osječko-baranjske županije kroz 80 projekata u nekoliko programa uloženo je oko 400 milijuna kuna pa je ta županija među vodećima po odobrenom novcu, rekao je ministar Čobanković.

Pročitajte i ovo Goran Aleksić (Foto: Dnevnik.hr) Rasprava u Saboru Jovanović: "Sve maske su pale, ovo nije lex šerif, ovo je lex šerif Bandić" Slika nije dostupna Najposebnija zajednica HARMONIJA ŽIVLJENJA 'Bezbrižno' mjesto na kojem ljudi sami stvaraju pravila

Domaćin potpisivanja - grad Našice - dva i pol milijuna kuna, koliko je dobio iz državnog proračuna, plus 600 tisuća, koje je osigurao u gradskom proračunu, iskoristit će za popravak i modernizaciju nerazvrstanih cesta, najavio je našički gradonačelnik Krešimir Žagar. Potpisivanju su bili nazočni i saborski zastupnici Tomislav Ivić i Berislav Rončević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene