Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kraj godine uvijek je vrijeme za zbrajanje rezultata, no u našoj najuspješnijoj gospodarskoj grani - turizmu, statistike neće biti konačne sve do posljednjih minuta 2011. godine. Iako je većina novogodišnjih kapaciteta popunjena, svakoga dana stižu i novi upiti.


Istra i Kvarner, čini se, imaju nešto magično što njihove goste tjera da im se uvijek vraćaju. Pozitivne reakcije turista dočekale su novog ministra Veljka Ostojića koji unatoč pozitivnim turističkim brojkama ne misli na tome stati. 'Zadovoljni smo iako naravno, naše ambicije su veće. Mislim da moramo raditi intenzivnije na stvaranju novih motiva dolazaka', kaže novi ministar turizma.

Vezani članci Skijanje, ilustracija - 1 Finska: Ni govora o zatvaranju skijališta Mladi sve češće teško obolijevaju od Covida-19 - 1 Sve više mladih s težim simptomima korone: "Evo danas sam baš gledao čovjeka od 35 godina. Kao da je traktor prešao preko njega"

Prije svega radit će se, kaže, na konkurentnosti. Najviše bi volio da se uspije smanjiti stopa PDV-a, no to sa sigurnošću još ne može najaviti. 'Pričekajmo još malo. Evo i premijer je neki dan najavio da bi tu moglo doći do određenih pomaka, određenih promjena. Ja mislim da bi smanjivanje PDV-a bila dobitna stvar', smatra Ostojić.

Dok se ne smanji PDV goste se mora privlačiti na nove i uvijek drugačije načine. Misija novoga ministra jest da postanemo vodeća turistička sila na Mediteranu. Uz sav trud turističkih djelatnika, ne bude li političke volje, taj će cilj biti teško ostvariv.