Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zemlje koje su prije, ali i tijekom recesije vodile odgovornu fiskalnu politiku polučile su bolje rezultate, rečeno je to na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u organizaciji Ekonomskog instituta Zagreb.


Uz brojne domaće i strane stručnjake uvodno predavanje održala je i Sandra Švaljek, ravnateljica Instituta, ali i ekonomska savjetnica premijerke Kosor. Kako ističe, kriza nas uči da unatoč recesiji treba težiti što uravnoteženijem proračunu, što nižem deficitu kako se ne bi stvarali još veći ekonomski problemi u budućnosti.

Vezani članci Tablica globalne konkurentnosti Realnost ili prazna obećanja? Pitali smo kandidate za parlament kako oni planiraju riješiti ekonomsku krizu uzrokovanu koronavirusom Slika nije dostupna Evo kada će zapravo Europa preuzeti nadzor nad hrvatskim financijama

>> 'Sadašnji ekonomski model je potrošen'

>> Za dvije do tri godine će doći do ponovnog rasta ulaganja

'Oporavak će uslijediti 2012. godine, samo ako u zemlji budu provedene reforme i ako nastanu strukturne reforme u hrvatskom gospodarstvu', istaknula je Sandra Švaljek dok ministar Ivan Šuker nije želio komentirati njenu izjavu. 'Ne mogu komentirati što nisam čuo', kratko je rekao Šuker.