Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maloprodajne cijene naftnih derivata su na Ininim benzinskim postajama od ponoći jeftinije od 2 posto pa do oko 3,4 posto, ili gotovo 3,5 posto, odnosno maksimalno koliko dopušta novi Pravilnik o utvrđivanju cijena naftnih derivata.


Prema službenom cjeniku što ga je Ina objavila na svojim web stranicama motorni benzini jeftiniji su za oko dva posto, ili za 15-ak lipa po litri. Tako će u idućih tjedan dana na benzinskim postajama Ine na kojima je eurosuper 95 koštao 7,80 kuna po litri, njegova nova cijena biti 7,65 kuna, cijena supera 95 pala je sa 7,71 kunu na 7,55 kuna, a supera plus 98 sa 7,87 kuna na 7,71 kunu.

Vezani članci Točenje goriva, ilustracija Novi udar na džepove građana: Od utorka opet skuplje gorivo Ajvar, ilustracija Zimnica je pitanje tradicije, no ove godine za nju treba posegnuti dublje u džep. Izračunali smo koliko će stajati teglica domaćeg ajvara

Nešto više, u prosjeku oko 3,4 posto, pojeftinila su dizelska goriva, pa je nova cijena eurodizela 6,98 kuna po litri (do sada 7,23 kune), dizela 6,83 kune (do sada 7,07 kuna), plavog dizela 3,86 kuna (do sada 3,99 kuna), a loživog ulja 4,34 kune (do sada 4,49 kuna).

Novi Pravilnik stupio na snagu 9. rujna

Danas je i prvi tjedan kako se maloprodajne cijene naftnih derivata utvrđuju prema novom Pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata, koji je stupio na snagu 9. rujna objavom u Narodnim novinama. Prema tom novom Pravilniku cijene derivata korigiraju se svaki tjedan, a dopušteno je maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje od 3,5 posto. I prema novom Pravilniku korekcija cijena ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (Hina)