Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi ulagač na hrvatskom tržištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
GroundStone Capital potpisao krovni ugovor o suradnji s tvrtkom Elements Capital Partners.

Tvrtke GroundStone Capital i Elements Capital Partners potpisale su sporazum o zajedničkom nastupu na hrvatskom tržištu i pronalaženju poslovnih prilika, s fokusom na tradicionalne i inovativne savjetničke usluge te integralna rješenja za ostvarenje poslovnih ciljeva svojih investitora i tvrtki u svom portfelju. Sporazum obuhvaća telekomunikacije, medije, ICT, nekretnine i turizam. 

Partnerska suradnja odnosi se na identifikaciju poslovnih prilika i investicije u hrvatska poduzeća koja pokazuju znatniji potencijal rasta. Dosadašnje djelovanje Elements Capitala u Jugoistočnoj Europi, dubinsko poznavanje industrije i dugogodišnje iskustvo Elements tima povezano s razgranatom mrežom i ekspertizom koju GroundStone posjeduje na lokalnom tržištu predstavljaju kvalitetan preduvjet za uspješno prepoznavanje i iskorištavanje dobrih poslovnih prilika.

"Republika Hrvatska je važan čimbenik kako političke tako i ekonomske stabilnosti Jugoistočne Europe, s velikim brojem agilnih, inovativnih i kvalitetno vođenih tvrtki koje imaju potencijal preobraziti hrvatsko gospodarstvo. Često, jedino što im nedostaje je financijska podrška potrebna da bi se dostigao puni potencijal", izjavio je Ugur Yildirim, jedan od osnivača Elements Capitala.

Osnovana 2010. godine, Elements Capital Partners je tvrtka za upravljanje investicijama i usluge savjetovanja. Tvrtka je specijalizirana za investicije u specifičnim uvjetima, otkup dugovanja, privatizaciju i restrukturiranje. Samo u proteklih 12 mjeseci tvrtka je izdala obvezujuće ponude u vrijednosti 1 milijarde EUR i realizirala gotovo 200 milijuna EUR, uključujući akviziciju znatnog dijela dugovanja slovenskih financijskih holding kompanija Istrabenz i Sava.

GroundStone Capital upravlja imovinom vrijednom više od 25 milijuna Eura; GroundStone posjeduje impresivno iskustvo izgradnje i restrukturiranja kompanija te poduzetnički nos za kvalitetne poslovne prilike.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene