Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wall Street

Novi pad vrijednosti dionica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulagači na Wall Streetu povukli su se u utorak nakon najvećeg rasta u četiri mjeseca, ostvarenog dan ranije, a rasprodaju su predvodile dionice tehnološkog i bankarskog sektora.

Indeks Dow Jones izgubio je 115 bodova ili 1.5 posto. Širi indeks Standard & Poor's 500 pao je za 17 bodova ili 2 posto, dok je tehnološki indeks Nasdaq otklizao za 40 bodova ili 2.5 posto. U ponedjeljak su Dow i Nasdaq dodali po 6.8 posto vrijednosti a S&P 500 je rastao za 7.1 posto, nakon objave plana ministarstva financija o ulaganju od 500 do 1.000 milijardi dolara u otkup nelikvidne imovine banaka, te izneneđujućeg izvješća o povećanju prodaje postojećih kuća u veljači za 5.1 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U kinima od 4. studenog Tko je dobio ulaznice za film 'Wall Street: Novac nikad ne spava' Slika nije dostupna Ranjivost burze Greška u algoritmu uzrok katastrofalnog pada na Wall Streetu

'Jučer je bila euforija a danas su ljudi postali razboritiji i gledaju iza i dalje od plana za banke', izjavio je za CNNMoney Kevin D. Mahn, direktor investicijskog fonda Hennion & Walsh, iz New Jerseya. Ocjenio je da su dugoročno, izgledi za oporavak tržišta dionica dobri, ali da kratkoročno neće nestati volatilnost, odnosno velike tržišne oscilacije. Međutim, uzimajući u obzir razmjere uzleta u ponedjeljak, 'prilično je ohrabrujuće"' da Wall Street u utorak nije oštrije pao, izjavio je Ron Kiddoo, glavni menađer za ulaganja fonda Cozad Asset Management.

Indeksi dosegli dno 'tržišta medvjeda'

Kiddoo je kazao kako je najniža razina dioničkih indeksa zabilježena prije dva tjedna, vjerojatno dno 'tržišta medvjeda', kada se špekulira na pad vrijednosti dionica, no profesionalci s burze ostat će skeptični, nakon štu su se ranija 'dna' pokazala samo kao zaravni na rubu litice. "Dugoročno, mislim da se radi o nejnižoj razini, ali mi to još uvijek možemo testirati. Tržište je pripravno krenuti prema gore, no trebat će još jedan značajan katalizator. Inače ćemo samo plutati na dolje", rekao je Kiddoo.

Cijena obveznica je pala, podižući prinos, koji se kod obveznica kreće u suprotnom smjeru od cijene, na 2.66 posto kod 10-godišnje obveznice ministarstva financija. U trgovanju valutama, dolar je rastao prema euru a pao prema jenu. Američka sirova nafta tipa 'light crude' za isporuke u svibnju rasla je 18 centi, na 53.98 dolara za barel. Na burzi COMEX zlato za isporuke u svibnju palo je za 29.10 dolara, na 924.70 dolara za uncu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene