Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijun poslova

Njemačka nudi 150.000 radnih mjesta Hrvatima, Bugarima i Rumunjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka bilježi najnižu stopu nezaposlenosti tijekom posljednje 21 godine, a ta je 5,5 posto.

Prema podacima Savezne agencije za rad, u Njemačkoj je na raspolaganju trenutno više od milijun radnih mjesta prenosi business.hr.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Eurostata Izašli podaci o najdugovječnijim stanovnicima Europske unije: Pogledajte gdje se na ljestvici nalaze Hrvati Subotnja špica u Zagrebu tijekom emidemije koronavirusa - 1 To će promijeniti gradove Njemački mediji se raspisali o zabrinjavajućoj situaciji na Balkanu: "To je multietnička regija već stoljećima, no hoće li ovo izdržati?"

>> Koju radnu snagu Hrvatska sve uvozi?

Iako vijesti češće donose porazne statistike o nezaposlenosti u Europskoj uniji, ponajprije u Grčkoj (19 posto) i Španjolskoj (23 psoto), poslodavci se u Njemačkoj žale na manjak radne snage.

Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj još je početkom siječnja priopćeno je da im se u Njemačkoj otvara 150 tisuća novih radnih mjesta s pratećim dozvolama za rad u graditeljstvu, tehničkim zanimanjima i ugostiteljstvu.

S istoka Unije u Njemačku je došlo raditi samo pedeset tisuća ljudi, što je manji broj od onoga koji je zemlji trenutno potreban.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene