Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolje nego prošle godine

'Gospodarstvo je počelo otvarati radna mjesta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je stopa nezaposlenosti prvi put u 8 mjeseci prešla 20 posto, ministar Mrsić naglasio je kako su i ti rezultati bolji od onih prošle godine,

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je u utorak kako se, uspoređujući s prošlom godinom, postotak nazaposlenih smanjuje, što pokazuje da se gospodarstvo restrukturiralo i počelo otvarati radna mjesta.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

Stopa nezaposlenosti opet probila 20 posto!

"Kretanje zaposlenosti i nezaposlenosti pokazuje uobičajeni trend po kojemu u siječnju i veljači imamo najveći broj nezaposlenih, koji opada kako kreće turistička sezona. U usporedbi s prošlom godinom, broj nezaposlenih je manji", rekao je Mrsić novinarima na skupu o održivosti mirovinskog sustava u HAZU.

Da se otvaraju radna mjesta vidi se po stanju na tržištu rada, te po tome koliko na Zavod za zapošljavanje dolazi ljudi iz radnog odnosa. Taj postotak je iz godine u godinu sve manji, jer se gospodarstvo restrukturiralo i počelo otvarati radna mjesta, ustvrdio je Mrsić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene