Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpredsjednik s Amerikancima

Milošević: Ulazak u EU je vjetar u leđa za investicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na poslovnom ručku Američke gospodarske komore, potpredsjednik Vlade za investicije, Domagoj Ivan Milošević predstavio je investicije i projekte stranih ulagača u Hrvatskoj.

Riječ je o 130 projekata koji bi trebali otvoriti 12 tisuća radnih mjesta. Najveći interes je za infrastrukturu, energiju, vodu i turizam. Milošević je izjavio kako je današnji prijedlog Europske komisije o završetku pregovora o pristupanju Hrvatske u Europsku Uniju vjetar u leđa novim ulaganjima u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Novi investitori u Osijeku - 5 zapošljavaju od inženjera do tehničara Stižu novi strani investitori u Osijek: "Ovo je naš prvi korak izvan Njemačke" Slika nije dostupna Nove investicije Grčić: Stižu projekti vrijedni 500 milijuna eura

'Ulazak Hrvatske u EU, ali i sam čin da se zna da smo završili pregovore, odnosno datum je izrazito bitan za strane ulagače. Najčešće, ako nije prvo onda je zadnje pitanje kad dođu u moj ured veći ili manji ulagači je- kad ćete ući u EU? Dakle, s obzirom da znam da je to nekakvo trajanje 18-24 mjeseca i da je to neki razuman period da se desi investicija, onda sam siguran da je to vjetar u leđa novim ulaganjima u RH', kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene