Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na poslovnom ručku Američke gospodarske komore, potpredsjednik Vlade za investicije, Domagoj Ivan Milošević predstavio je investicije i projekte stranih ulagača u Hrvatskoj.


Riječ je o 130 projekata koji bi trebali otvoriti 12 tisuća radnih mjesta. Najveći interes je za infrastrukturu, energiju, vodu i turizam. Milošević je izjavio kako je današnji prijedlog Europske komisije o završetku pregovora o pristupanju Hrvatske u Europsku Uniju vjetar u leđa novim ulaganjima u Hrvatsku.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Branitelji su nam dali slobodu, NATO sigurnost, a EU će donijeti blagostanje' Slika nije dostupna 'Crno bijeli svijet': Severina i Indira u kratkim opravicama - što kažete?

'Ulazak Hrvatske u EU, ali i sam čin da se zna da smo završili pregovore, odnosno datum je izrazito bitan za strane ulagače. Najčešće, ako nije prvo onda je zadnje pitanje kad dođu u moj ured veći ili manji ulagači je- kad ćete ući u EU? Dakle, s obzirom da znam da je to nekakvo trajanje 18-24 mjeseca i da je to neki razuman period da se desi investicija, onda sam siguran da je to vjetar u leđa novim ulaganjima u RH', kazao je.