Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u HGK

Kinezi žele investirati u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstvo kineske pokrajine Sečuan stiglo je u Hrvatsku.

Viceguverner pokrajine i predstavnici najveće telekomunikacijske i građevinske tvrtke te najveće banke u pokrajini došli su na sastanak u Hrvatsku gospodarsku komoru vidjeti gdje bi mogli investirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povijesni dragulji Nećete vjerovati što su još istražitelji pronašli kod Vidoševića Slika nije dostupna Policija u akciji Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a

Pokrajina Sečuan ima oko 90 milijuna stanovnika i najveći rast vanjske trgovine u Kini. Ovogodišnji bruto društveni proizvod Kine procjenjuje se na gotovo sedam milijardi dolara i dio tog novca investirali bi u naše gospodarstvo.

>> Evo zašto investitori zaobilaze Hrvatsku

'Primjerice, u proizvodnju energije, izgradnju i modernizaciju željezničke pruge, u zračnu luku. U tim područjima imamo jaku industriju', rekao je zamjenik guvernera Huang Xiaoxiang.

'Taj njihov silni ekonomski potencijal mora doći do Europe, mi vjerujemo da je Hrvatska dobra odskočna daska za ekspanziju njihovih investicija, a prosto bi se onda i odnosi u robnoj razmjeni između dviju zemalja mogli mijenjati', rekao je predsjednik HGK Nadan Vidošević.

Hrvatska je ove godine u Kinu izvezla proizvoda u vrijednosti 36.000.000 dolara, a Kina u Hrvatsku u vrijednosti milijardu i 110 mlijuna dolara. 'Mi izvozimo sušene kože, drvo od nekad razvijene industrijske zemlje, ali ako nemate prvomajsku, ako nemate jednistvo, Đuru Đakovića,ako je brodogradnja u problemu, a tamo sve to cvate,onda naravno slika stvari je takva', rekao je Vidošević.

Zasad im možemo ponuditi barem prirodne ljepote. Prošle godine Hrvatsku je posjetilo tek 13 tisuća Kineza, a ima ih više od milijardu i 300 tisuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene