Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost oko 12 milijuna kuna

Josipović otvorio pogon sirane u Čaporicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović otvorio je poslijepodne u poslovnoj zoni Čaporicama, nekoliko kilometara jugoistočno od Trilja, novoizgrađene pogone tvrtke 'Eko Sir Puđa' u koje je poduzetnik Tomislav Puđa uložio oko 12 milijuna kuna.

Ta će se tvrtka, kako je rečeno, po poznatoj recepturi za livanjski sir iz BiH baviti proizvodnjom ekološkog sira od mlijeka iz Dalmatinske zagore.

Predsjednik Josipović rekao je nazočnima kako je vrijedno poštovanja "otvaranje i jednoga radnog mjesta i jednog pogona" te je poduzetniku Puđi čestitao na toj investiciji u Dalmatinskog zagori.

"U vremenima kada nedostaje radnih mjesta, optimizma i uspjeha, Vi pokazujete da se može i to u kraju za koji mnogi smatraju da nije najidealniji za biznis", poručio je. Prije pogona tvrtke "Eko sir Puđa", predsjednik Josipović otvorio je na triljskom području i vjetropark Voštane/Kamensko.

Na novinarsko pitanje jesu li danas otvorena dva gospodarska projekta na triljskom području izolirani slučajevi u Republici Hrvatskoj, odgovorio je kako to "ne treba tako gledati". "Okrenimo stvari naopako", rekao je predsjednik Josipović i dodao da primjer triljskog područja trebaju slijediti i drugi u Republici Hrvatskoj.

>>
Josipović kod Trilja otvorio vjetropark s 14 vjetroelektrana

"Ovi projekti na triljskom području pokazuju da je moguće dobrom suradnjom poduzetnika, države i lokalne samouprave napraviti dobar rezultat. Trilj i Splitsko-dalmatinska županija i poduzetnici su u dobitnoj kombinaciji", istaknuo je predsjednik Josipović, koji je danas u poslovnoj zoni Čaporicama obišao i pogon tvrtke "Conex Trade", koja se bavi preradom ribe.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja rekao je na otvorenju nove sirane u Čaporicama kako su nedavno županijska tijela odlučila da područje Trilja i Sinja bude središte za agroindustrijsku proizvodnju, tzv. agrocentar.

Poduzetnik i direktor novoizgrađene sirane Tomislav Puđa istaknuo je kako će danas otvoreni pogoni tvrtke u Čaporicama utjecati na razvoj stočarstva u Dalmatinskoj zagori jer će se za proizvodnju mlijeka za sir angažirati mnogi kooperanti.

Predsjednik Josipović je iz Čaporica poslijepodne je otputovao na otok Šoltu, u Gornje Selo i Grohote, gdje će obići obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kaštelanac, razgledati izložbu proizvoda Udruge "Šoltanski trudi" i proizvoda od meda obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva Tvrdić te na starom groblju u Grohotama zapaliti svijeću na grobu pjesnikinje Vesne Parun. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigao i Josipović Hrvatska IKEA otvorila svoja vrata! Objavljeni prvi podaci o posjećenosti Slika nije dostupna Ide na otvorenje Igara Josipović: Soči je pravo mjesto za političke poruke

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene