Obzirom da je moguća gužva, iz robne kuće kupce su zamolili za strpljenje. Od pet sati prema IKEA-i voze autobusi sa Savskog mosta.


Iščekivanju je došao kraj - zagrebačka IKEA je danas otvorila svoja vrata hrvatskim građanima. Iz robne kuće dobili smo i prve podatke o posjećenosti. U prvih sat vremena posjetilo ih je 2 i pol tisuće ljudi.

Popunjeno je svih 1500 parkirnih mjesta.

Vezani članci Slika nije dostupna U Umjetničkom paviljonu otvorena izložba Joana Miroa Slika nije dostupna Josipović: Soči je pravo mjesto za političke poruke

Iako se možda ne radi o gužvama kakve su mnogi očekivali prvog radnog dana, pred robnom kućom građani su prije otvaranja formirali red i čekali ulazak.

Došao je i predsjednik Ivo Josipović, a u ime Vlade stigao je njezin potpredsjednik Branko Grčić, kao i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. Na otvaranju je bio i HDZ-ov Ivan Domagoj Milošević.

Predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik IKEA Grupe Martin Hansson, veleposlanik Kraljevine Švedske u RH Lars Schmidt, glavni direktor IKEA Hrvatska Dragan Skalušević i voditelj robne kuće IKEA Zagreb Georg Platzer zasadili su drvo i prerezali vrpcu.

Pred IKEA-om su vozila policije, Hitne pomoći i vatrogasaca.

Za one koji nemaju automobil osiguran je prijevoz autobusom sa Savskog mosta, a prvi je prema robnoj kući krenuo već u 5 sati. Kada su se otvorila ulazna vrata u trgovinu je ušlo nekoliko stotina pristiglih kupaca.

FOTO - IKEA otvara svoja vrata, pogledajte kako izgleda iznutra!

U IKEA-i su već ranije najavilli mogućnost gužvi. Zato sve građane mole za strpljenje i poštivanje uputa predstavnika osiguranja.

Popularni proizvođač namještaja uoči otvaranja Zagrepčanima je na kućne adrese isporučio 'knjigu godine' - svoj katalog dostavili su više od 500.000 kućanstava u krugu od 60 minuta vožnje od robne kuće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook