Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tele2 = Br. 1 mobilni operater kada je riječ o omjeru cijene i kvalitete


U najnovijem Best Buy Award istraživanju, ispitanici su ocijenili kako je na hrvatskom tržištu mobilni operater općenito s najboljim omjerom cijene i kvalitete - Tele2

Vezani članci Kompanija koja je omogućila svojim korisnicima najbitnije – da ostanu doma i poštuju upute Stožera Kompanija koja je omogućila svojim korisnicima najbitnije – da ostanu doma i poštuju upute Stožera PR Tele2 je projektom DRONacija do sada donirao 15 bespilotnih letjelica diljem Hrvatske

Najnovije Best Buy Award istraživanje ukazuje na dramatične promjene na hrvatskom tržištu mobilnih telekomunikacijskih usluga u iskustvu i percepciji korisnika. Potrošači u Hrvatskoj sada navode Tele2 kao Br. 1 mobilnog operatera općenito kada je riječ o ponuđaču koji nudi najbolji omjer cijene i kvalitete.

Zagreb, 21. veljača - 2014. – Istraživanje zadovoljstvom poznavatelja hrvatskog tržišta Best Buy Award Republika Hrvatska 2014/2015, pokazuje da ispitanici, hrvatski potrošači najveći broj glasova za najbolji omjer cijene i kvalitete u kategoriji mobilni operater općenito daju upravo Tele2.

Hrvatski su potrošači u Best Buy Award istraživanju, dajući najveći broj glasova za najbolji omjer cijene i kvalitete pozicionirali Tele2 ne samo na vodeće 1.mjesto u kategoriji mobilni operater općenito već i direktno ispred njihovih glavnih konkurenata na hrvatskom tržištu.

Tele2 je osvojivši najveći broj glasova ispitanika za najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu pobijedio i u još dvije kategorije: mobilni internet uz bonove te mobilna telefonija uz bonove.

Rezultat je ovo predmetnog istraživanja Best Buy Award Croatia 2014/2015 švicarske kuće ICERTIAS (www.icertias.com) na uzorku od 1.200 ispitanika opće populacije u Republici Hrvatskoj koristeći, CAWI - DEEPMA metodologiju (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).

Ispitanicima, hrvatskim građanima je u istraživačkoj anketi putem web obrasca postavljeno između ostalih i sljedeće pitanje:

"Navedite naziv mobilnog operatera (davatelj telekomunikacijskih usluga za mobilne uređaje) koji po vašem osobnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi OPĆENITO najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu:"

Najveći broj ispitanika na ovo je pitanje odgovorio: „Tele2“

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive proizvođača i davaoce usluga koji, prema njihovom iskustvu, nude najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu.
Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, Tele2 ima pravo nositi prestižnu oznaku "Best Buy Award - Br. 1 - najbolji omjer cijene i kvalitete".

„Nema bolje nagrade za bilo koji posao, nego da korisnici prepoznaju vaš trud i napor koji svakodnevno ulažete. Vrlo smo sretni i ponosni što su hrvatski građani prepoznali koliko smo usmjereni upravo prema korisnicima i vrijednostima koje im pružamo. Ove vrijedne nagrade, koje dolaze direktno od hrvatskih korisnika, bez obzira kojeg mobilnog operatera inače koriste, potvrđuje da smo mobilni operater koji ima najbolji omjer cijene i kvalitete. Naš cilj bit će i dalje, ponuda koja predstavlja najbolju vrijednost za novac i pristupačne komunikacijske usluga za sve.", rekao je Adrian Garrett, komercijalni direktor Tele2 Hrvatska.

Kompletno istraživanje Best Buy Award Croatia Survey 2014/2015 rađeno je u skladu s odredbama 'Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja' koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Metodologija i uzorak

Istraživanje Best Buy Award Croatia 2014/2015 (www.bestbuyaward.org) provela je švicarska kuća ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com) na području Republike Hrvatske tijekom mjeseca siječnja 2014. putem web ankete metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness). U anketi je sudjelovalo 1.200 ispitanika opće populacije - isključivo korisnici interneta.

O projektu Best Buy Award

Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) je projekt švicarske kuće ICERTIAS -International Certification Association GmbH (www.icertias.com) kojeg u Hrvatskoj provodi i zastupa tvrtka Axios doo (www.axios.hr) uz podršku vodeće svjetske konzultantske i revizorske organizacije PWC (PricewaterhouseCoopers).

Osnovni je cilj istraživanja bio taj da se dobije uvid u iskustvo i percepciju stanovnika Republike Hrvatske o robnim markama proizvoda i usluga te proizvođača i trgovaca za koje se smatra da daju najbolji omjer cijene i kvalitete (tzv. best buy) od strane korisnika, ali i prema percepciji onih koji nužno nisu korisnici, ali imaju relevantno mišljenje na osnovi iskustva njima bliskih osoba (kolege, prijatelji, rodbina i sl.).

Cilj projekta i certifikata "Best Buy Award" je olakšati kupcima potragu za onim najboljim i cijenom najpovoljnijim proizvodima i uslugama na hrvatskom tržištu.