Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplata u dva dijela

T-HT isplaćuje dividendu od 29,99 kuna po dionici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava T-HT-a na čelu s Ivicom Mudrinićem odlučila je dioničarima isplatiti dividendu od 29,99 kuna po dionici, koja će biti isplaćena u dva dijela.

Prvi dio od 12,84 kuna po dionici biti će isplaćen već slijedeći tjedan svim koji u Središnjoj depozitarnoj agenciji budu upisani do 5. ožujka, a isplatit će se četiri dana kasnije. Ovo je vijest koju je čekao velik broj novih hrvatskih dioničara koji su nahrupili pokupovati dionice T-HT-a prilikom javne ponude, a koji ih ipak nisu prodali tijekom ove financijske krize.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pala dobit HT-a Dividenda HT-a 34,05 kuna po dionici Slika nije dostupna Vlada: I radnici HT-a dobit će dividendu

Ostatak dividende od 17,15 kuna po dionici isplatit će se dioničari koji su u SDA registrirani na dan glavne skupštine dioničara 21. travnja, a isplata je predviđena za 19. svibnja. Uprava se na isplatu u dva dijela odlučila kako bi se zaustavio negativni efekt jednokratne ispalte i mogući snažniji pad cijene dionice.

U prošloj financijskoj godini T-HT je zabilježio rast prihoda od 2,7 posto na 8,816 milijardi kuna, a dobit prije odbitka kamata, poreza na dobit i troškova amortizacije (EBITDA) porasla je 0.2 posto na 3,964 milijardi kuna. Neto dobit HT-a iznosi 26,2 posto, što je pad od 6,6 posto u odnosu na prošlu godinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene