Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rekordna godina

Hrvatski Telekom isplatit će dioničarima najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina

Dionice
Dionice Foto: Getty Images
Imate dionice HT-a? Na račun će vam sjesti zadovoljavajuća svota novca.

Hrvatski Telekom isplatit će dioničarima 1,53 eura dividende po dionici ili ukupno 119,34 milijuna eura iz lanjske dobiti, što je najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina, objavili su u srijedu iz te telekom kompanije.

Kako su izvijestili, na sjednici u utorak Nadzorni odbro dao je suglasnost na revidirane godišnje financijske izvještaje društva i konsolidirane financijske izvještaje HT Grupe za poslovnu godinu 2023.

Uprava i Nadzorni odbor HT-a predlažu glavnoj skupštini društva raspodjelu neto dobiti iz 2023. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 119,34 milijuna eura upotrijebi za isplatu dividende dioničarima, u visini od 1,53 eura po dionici, a preostali dio neto dobiti u iznosu od 5,82 milijuna eura raspodijeli u zadržanu dobit.

Pročitajte i ovo Dražen Budiša najavio da će Milanoviću vratiti odličje Dmitra Zvonimira Odlučio je Budiša povukao neočekivani potez, Milanoviću uputio i posebnu poruku: "On toga nije dostojan"

Iznos od 1,53 eura predstavlja omjer isplate dividende u odnosu na ostvarenu dobit društva od 95,3 posto i rast od 39,1 posto u odnosu na prethodnu godinu te najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina, naveli su iz HT-a, dodavši i da to u odnosu na jučerašnju zadnju cijenu dionice na ZSE od 29,70 eura predstavlja dividendni prinos od 5,2 posto.

Glavna skupština planira se sazvati za 8. svibnja 2024.godine. Dividenda se planira isplatiti 20. svibnja svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 13. svibnja 2024., dok je datum od kojega bi se trgovalo dionicom društva bez prava na isplatu dividende 10. svibnja 2024. (ex dividend date).

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 4 Sporna objava na Facebooku Nova meta Zorana Milanovića: Dnevnik Nove TV provjerio što o njegovim stavovima misle SDP i njegovi partneri

Za ovu godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende od minimalno 0,80 eura po dionici, no pratit će učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te predložiti konačni iznos, ističe se u objavi iz HT-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene