Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska i Danska danas su potpisale ugovor o pretpristupnoj pomoći Hrvatskoj za razdoblje od 2008. do 2010. u iznosu od oko 11,8 milijuna kuna, priopćeno je iz MVPEI-a.


Provedbenim ugovorom uspostavlja se institucionalni okvir za nastavak pretpristupne pomoći Danske Hrvatskoj kroz program Izgradnja kapaciteta u javnom sektoru, za razdoblje od 1. siječnja 2008. do 30. lipnja 2010., a za čiju provedbu je Danska osigurala financijska sredstva u iznosu 12 milijuna danskih kruna, odnosno oko 11,8 milijuna kuna, kaže se u priopćenju.

Vezani članci Danska policija, ilustracija Glupa šala koštala ga slobode: Vikao "korona" i kašljao na policajce, dobio četiri mjeseca zatvora Danska, koronavirus Uskoro uvode digitalnu COVID putovnicu. Mogla bi se koristiti za restorane, glazbene festivale i sportske događaje: "Ovo je svjetlo na kraju tunela"

Ugovor su u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija potpisali državni tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje Željko Kuprešak i veleposlanik Danske u Hrvatskoj Berno Kjeldsen.

Kuprešak je, prema priopćenju, izrazio zahvalnost Danskoj na dosadašnjoj pomoći, iznimno važnoj i u pretpristupnom razdoblju kad Hrvatska kontinuirano radi na usvajanju europskih standarda, izgradnji kapaciteta i provedbi reforme javne uprave.