Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ističe rok

Gazprom se sprema na obustavu plina Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počele su tehničke pripreme za obustavu plina Ukrajini, izjavio je direktor ruskog energetskog diva Gazproma, podsjetivši da na Novu godinu ističe rok za otplatu ukrajinskog duga.

'Ukoliko do kraja dana 31. prosinca Ukrajina ne plati svoj dug, tada Gazprom neće moći 2009. nastaviti s isporukom plina', rekao je Aleksej Miller. Gazprom je, s tim u svezi, uputio i pismo upozorenja svojim europskim klijentima.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Slika nije dostupna Novi spor Rusija prijeti sankcijama Ukrajini zbog duga za plin

EU četvrtinu plina dobiva iz Rusije, a 80 posto te količine putuje kroz ukrajinski teritorij. Ukrajina je za dosadašnje isporuke Gazpromu dužna isplatiti više od dvije milijarde dolara.

Ruski je energetski div također objavio da će Ukrajina od 1. siječnja 1.000 prostornih metara plina morati plaćati 418 dolara dok je dosad Kijev plaćao 179,5 dolara za istu količinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene