Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moć seli u Aziju

'Europski lideri slažu ležaljke na palubi Titanika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj zemalja koje koriste euro kao novčanu valutu mogao bi se smanjiti.

Izlazak iz eurozone za neke zemlje se čini kao idealna opcija. Na taj način zemlje bi se provukle kroz minsko polje kompliciranih financijskih i pravnih propisa, piše britanski Times. Neki bi se iz eurozone mogli povući zato jer su preslabi. Taj popis predvode Grčka i Portugal. Na drugoj strani su 'jake' zemlje' poput Njemačke, koje bi se također mogle odreći eura.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin GRBIN UZVRAĆA UDARAC Prepirka oko slogana ide dalje: "Prije Grabar-Kitarović taj slogan je imao..." Ilustracija podaci DSZ-a Nema usporavanja rasta cijena: Imamo najvišu stopu inflacije u cijeloj eurozoni

'Prije samo godinu dana izlazak iz eurozone je bio tabu tema, dok se danas o njemu aktivno razmišlja', ocijenio je komentator Timesa, koji je dodao kako se nitko naravno neće javno založiti za tu opciju, iako bi ih ekonomske ili političke opcije mogle natjerati da se predomisle. 'Eurozona je u smrtnoj opasnosti. Europska politika se kreće brzinom pijanog puža. Moć se seli u Aziju. Povijesni pokretači eurointegracija su ili stali ili zastajkuju', objasnio je svoj europesimizam komentator lista Guardian.

On dodaje kako ' europski lideri slažu ležaljke na palubi Titanika, dok ostatku svijeta drže lekcije o prekooceanskoj plovidbi'. EU kao najveća svjetska privreda raspolaže ogromnim izvorima moći, ali ih ne primjenjuje racionalno i primjereno, prenosi Sarajevo-x.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene