Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska kriza

Bush: Intervencija nije univerzalni lijek za krizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekavši da globalna financijska kriza ne predstavlja 'neuspjeh sustava slobodnog tržišta' američki predsjednik George W. Bush je pozvao svjetske čelnike koji se sastaju ovoga vikenda da se dogovore oko koordiniranih reformi koje ne bi otišle predaleko.

"Državna intervencija nije univerzalni lijek", reći će Bush kasnije u New Yorku po pripremljenim bilješkama koje je unaprijed objavila Bijela kuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak šefova u Bijeloj kući Hoće li svjetski čelnici rješiti financijsku krizu? Slika nije dostupna Bush objavio plan ulaganja u banke

Bush svoju poruku iznosi u govoru u Federal Hallu na Wall Streetu a tim bi govorom trebao ograničiti očekivanja skupa na visokoj razini u Washingtonu kojemu će biti domaćin ovoga vikenda. Kako bi se došlo do koordiniranijeg odgovora na financijsku krizu Bush je u Washington pozvao predstavnike neke od industrijski najrazvijenijih svjetskih demokracija, zemalja u razvoju i međunarodnih tijela.

On će čelnike ugostiti u petak na ručku u Bijeloj kući a subotu će se razmatrati uzroci i rješenja za financijske nevolje.

Njegova je glavna poruka čelnicima: Reformiranje samo financijskih tržišta neće biti dovoljno ako se napusti slobodno tržište i ograniči trgovina.

"Kriza nije neuspjeh sustava slobodnog tržišta a odgovor na nju nije da se ponovno pokušava izmisliti taj sustav", trebao bi reći Bush.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene