Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BBC opet žrtva šale?

Broker koji je šokirao najavom propasti eura: Ja samo tražim pažnju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alessio Rastani, broker koji je svojom izjavom za BBC o skoroj propasti eura šokirao javnost diljem svijeta, za Telegraph je izjavio kako on samo traži pažnju.

Rastani je kazao kako je tržište gotovo, da će eurozona sigurno pasti, a posljedice za ljude će biti goleme.

Pročitajte i ovo Kune u optjecaju - 3 Nakon uvođenja eura Znate li koliko je milijardi kuna još uvijek u optjecaju? Doznajte i što u HNB-u misle - gdje je zapravo sav taj silni novac Ilustracija Borba s političkom krizom Jedna europska zemlja odustaje od uvođenja eura u siječnju 2024., ministrica financija: "Nismo ispunili obećanja koja smo dali"

'Euro će se srušiti i pad će biti jako snažan. Tržištem trenutno vlada strah i velike investicijske kuće ne padaju na taj veliki plan spašavanja. Za njih je euro gotov i oni sele svoj novac na sigurnija područja kao što su obveznice i američki dolar', kazao je. 'Pripremite se za kolaps jer svijetom ne uravljaju vlade, Goldman Sachs upravlja svijetom i plan spašavanja njih ne zanima. Ja želim pomoći ljudima da zarade dok tržište pada. Prvo što trebaju napraviti je zaštititi svoju imovinu jer predviđam da će u sljedećih 12 mjeseci nestati štednja milijuna ljudi, a to je samo početak. Najveći rizik trenutno je ne reagirati nikako', kazao je Rastani.

No, nakon prvotnog šoka prvo se na Twitteru, a potom i većini blogova respektabilnih TV i novinskih kuća pojavila teorija kako je BBC ponovno bio predmet šale skupine Yes Men, tj. da je nezavisan broker zapravo član te organizacije. 

Pitanje je kako je Rastani, čovjek koji nema nikakvu autorizaciju od financijskih agencija biti je ikada radio za neke gradske institucije uopće došao u program BBC-ja? Odgovor je stigao u intervjuu za britanski Telegraph .

'Oni se pristupili meni. Ja samo tražim pažnju i to je bio glavni razlog zašto sam nastupio na BBC-ju. Trgovanje mi je hobi, ne posao. Ja sam govornik. Govorim puno i obožavam govoriti u javnosti. No, mislim svaku riječ koju sam rekao', kazao je Rastani.

'Proveli smo opsežnu istragu i došli do zaključka da nema nijednog dokaza da je intervju s Rastanijem bila prevara', priopćili su iz BBC-ja, no nisu željeli komentirati na osnovu čega su ga zvali.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene