Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barel sirove nafte pao ispod 100 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijena barela sirove nafte na robnoj burzi u New Yorku u ponedjeljak ujutro pala je na 99,09 američkih dolara ili za 2,07 posto u odnosu na zadnju prošlotjednu cijenu.

U zadnjih šest mjeseci cijena sirove nafte nikada nije bila na nižoj razini, a razlog pada cijene nafte je objava da su rafinerije uzduž Meksičkog zaljeva uspjele izbjeći da im uragan Ike nanese značajniju štetu. Više od dvadeset posto američkog rafinerijskog kapaciteta bilo je zatvoreno, primoravajući američki Ministarstvo energetike da otpusti 309 tisuća barela sirove nafte iz strateških rezervi. No, Ike je protutnjao Texasom bez da je načinio značajnu štetu rafinerijama.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Slika nije dostupna Jedino mi poskupljujemo Cijena nafte u svijetu pala za 4 posto

Cijena barela sirove nafte prošli je tjedan zaključila na 101,18 američkih dolara. U petak je cijena sirove nafte porasla 0,31 posto, a tijekom prošlog tjedna pala je 4,75 posto. U ponedjeljak je u jutarnjim satima cijena sirove nafte dotaknula 98,46 američkih dolara, što je njena najniža razina od 26. veljače. Cijena nafte porasla je 23 posto u odnosu na prije godinu dana, odnosno na 33,14 posto nižoj je razini u odnosu na rekordnu od 147,27 američkih dolara dotaknutu 11. srpnja.

Brent sirova nafta s isporukom u listopadu na ICE Futures Europe u Londonu u ponedjeljak rano ujutro je pala na 95,91 američki dolar. Cijena brent sirove nafte pada trinaest uzastopnih dana i tijekom tog razdoblja na vrijednosti je izgubila sedamnaest postotnih bodova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene