Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turizam

Bajs: Moguće je zračno povezivanje Zagreba i Beograda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Damir Bajs je na turističkom sajmu u Beogradu, na predstavljanju Hrvatske kao turističkog odredišta, pozvao turiste iz Srbije da provedu odmor u Hrvatskoj, obećavši im dobru uslugu, sigurnost i gostoljubivost.

Na predstavljanju Hrvatske na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Bajs je ukazao na porast broja srbijanskih turista tijekom proteklih godina te naglasio kako u Hrvatskoj ne postoje turisti prvog i drugog reda, kao i da svi mogu očekivati 'vrijednost za svoj novac' i maksimalnu kvalitetu usluge. Bajs je izjavio i kako je u Beogradu sa srbijanskim ministrom gospodarstva Mlađanom Dinkićem razgovarao o mogućnosti zrakoplovnog povezivanja Beograda sa Zagrebom i Dubrovnikom, kao i drugim odredištima, uz postojeću zračnu vezu između Beograda i Puzle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 208 posto više dolazaka nego lani Bajs: Povećan turistički promet Slika nije dostupna 'Potreban nam je kvalitetan turizma' Bajs: Uskrs bolji nego lani

Spomenuo je i mogućnost letova između hrvatskih gradova i Niša. Dozvole za letove nisu problem, ali zrakoplovne kompanije same odlučuju o zahtjevu za dozvolu sukladno svojim komercijalnim interesima, izjavio je hrvatski ministar turizma. Bajs je spomenuo i kako je s Dinkićem razgovarao o razvitku turističkih potencijala dviju zemalja na Dunavu. Ravnatelj Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić na predstavljanju je izjavio kako je u Hrvatskoj u 2009. boravilo 88.794 tisuća srbijanskih turista s 440.738 noćenja što je, prema Bulićevim riječima, nastavak trenda porasta broja srbijanskih gostiju zabilježenog u proteklim godinama.

Potpisani ugovori o zajedničkom oglašavanju

Bulić smatra da je povećani broj turista iz Srbije rezultat dobre promidžbe, te je za sezonu 2010. najavio pojačanje promidžbenih aktivnosti Hrvatske na srbijanskom tržištu, između ostalog i kroz kampanje u tisku i elektroničkim medijima te studijskim putovanjima za srbijanske novinare i djelatnike u turističkim agencijama. Tijekom prezentacije potpisani su i prvi ugovori o udruženom oglašavanju s četiri srbijanske turističke agencije. Na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, 32. IFT-u, koji je otvoren u srijedu, među 850 izlagača iz 40-ak zemalja prvi se put nacionalnom prezentacijom u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) predstavlja i hrvatski turizam. Sajam traje do 28. veljače, a na hrvatskom štandu osim HTZ-a nastupaju i brojne hrvatske turističke i prijevozničke tvrtke te turističke zajednice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene