Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razveselite obitelj

Knedle sa šljivama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko nemate šećer u kockici, stavite samo šljive, a pri serviranju poslužite zdjelicu sa šećerom. Umjesto šljiva, možete staviti i polovice marelica.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice Slika nije dostupna Jednostavno i ukusno Složenac od šarana

- 1 kg krumpira
- 250-300 g oštrog brašna
- 1 jaje
- 1 žlica maslaca
- sol
- oko 700 g šljiva
- ½ kg šećera u kocki
- 1 dl ulja
- 100 g krušnih mrvica

Priprema:

Krumpir dobro operite i skuhajte u ljusci. Nakon što je skuhan, ogulite ga i zgnječite. U krumpire dodajte brašno. Količina brašna ovisit će o krumpiru – ako je mlad, trebat će više, a ako je stari, onda manje brašna. Zatim dodajte maslac, jaje i 1 žličicu soli te sve dobro izmiješajte. Ulijte u veliki lonac vodu (2/3 neka bude ispunjen vodom), posolite ju i stavite na vatru. Šljive operite i posušite. Razdvojite ih, odstranite koštice i stavite između jednu kocku šećera. Tako pripremljenu šljivu utisnite u komad otrgnutog tijesta i na dlanu oblikujte kuglicu. Nemojte uzimati previše tijesta da knedle ne bi bile prevelike. Kad voda zakipi, stavljajte knedle u nju. Kada isplivaju na površinu, izvadite ih na van. Kada su sve skuhane, na tavi zagrijte ulje. U vrelo ulje stavite mrvice i promiješajte. U tavu zatim stavite knedle i okrećite ih kako bi se mrvice prilijepile na njih. Vratite ih na pladanj, pospite mljevenim šećerom i poslužite tople. Kao preljev možete koristi umak od pekmeza. U zdjelu stavite 1 jogurt, pola vrhnja i 4 žlice pekmeza te dobro promiješajte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene