Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz tradicionalne povrtne kulture, kao odgovor na zahtjevno tržište i svojevrstan gastro - trend sve se više uzgajaju nove, poznate vrste povrća kao što je batat koji nam stiže iz tropskih krajeva, raznoliko začinsko bilje ili mini rajčice (cherry ili koktel tip).


Upravo takva mala rajčica izuzetne je arome i slatkastog okusa jer je bogata glukozom i fruktozom. Prisustvo antioksidanasa likopena i karotena daju joj posebnu nutritivnu vrijednost i svrstavaju je u kategoriju poželjnih namirnica!

Vezani članci Slika nije dostupna Hladna juha od krastavaca Slika nije dostupna Lignje punjene mozzarellom

Evo jednog neobičnog recepta za pripremu mini rajčice, idealnog ako želite na brzinu zadiviti goste.

Namirnice

- mini rajčice
- šećer
- listovi svježeg bosiljka

Priprema

U dubljoj posudi rastopite šećer u svijetli karamel. Kad ste dobili finu glatku karamel masu, svaku rajčicu, oprezno da se ne opečete, kratko umočite u karamel da ju prekrije sa svih strana (najbolje ih je držati za peteljku). Tako karamelizirane rajčice ostavite kratko na papiru za pečenje da se karamel ohladi i poslužite na listićima bosiljka.