Sastojci:
- 8 dl jogurta
- 3,5 dl vode
- 2 manja krastavca
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica vinskog octa
- začin po želji (menta, bosiljak ili kopar)
- sol, papar
- sezam
Priprema:
Krastavce ogulite, prerežite na pola te odstranite koštice. Narežite na ploškice ili kockice, dodajte jogurt, vodu, ulje, ocat, začine i sve skupa izmiksajte (možete i u blenderu da bude potpuno kremasto). Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu prepržite na teflonskoj tavi kratko 2 žlice sezama s 1 žličicom soli. Prije serviranja juhu pospite sezamom.
Najčitanije
-
donosi Provjereno
"Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka
-
Zaštitnici hrvatskog neba
Dnevnik Nove TV doznaje kad će Rafalei sljedeći put proparati nebo. Zamjenik zapovjednika HRZ-a: "Situacija nije ista kao s MiG-ovima"
-
oglasila se kontrola zračne plovidbe
Avion satima letio nisko nad jednim dijelom Hrvatske: "To je ljudima moglo biti čudno"