Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NISU SE PRIDRŽAVALI PROPISA

Objavljeni svi detalji nesreće na Jarunu u kojoj je poginula studentica: Sudac odredio istražni zatvor za obojicu mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeni su svid etalji nesreće na Jarunu u kojoj je život izgubila studentica. Sudac istrage je za obojicu okrivljenika odredio istražni zatvor.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je sve detalje o nesreći u kojoj je poginula 20-godišnja studentica. Također, doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice muškaraca u dobi od 20 i 21 godine.

Jučer je policija objavila da je završeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom. Obojica su osumnjičena za izazivanje prometne nesreće u kojoj su motociklom naletjeli na studenticu.

Izvijestili su da postoji osnovana sumnja da je 21-godišnjak 26. lipnja 2021. u 00:36 u Zagrebu, bez položenog vozačkog ispita kategorije A te kao mladi vozač, s koncentracijom alkohola u krvi od najmanje 0,27 g/kg, upravljao motociklom. Pri dolasku na pješački prijelaz nije se pridržavao sigurnosnih propisa i prilagodio brzinu kretanja. Pretjecao je drugi automobil kojim je upravljao 20-godišnjak i još jedno vozilo koje se kretalo ispred njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatražen istražni zatvor Pripadnik HVO-a osumnjičen za ratni zločin: Mučio najmanje 80 osoba - 23 su ubijene, jedna silovana, a ostale teško ozlijeđene

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog porasta brojki Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja

Kada je motociklom pretjecao automobil, tada je 20-godišnji vozač ''prešao preko uzdužne neisprekidane crte na kolniku na sjevernu kolničku traku, a da se nije uvjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i tako započeo pretjecanje vozila ispred svog koje se približavalo obilježenom pješačkom prijelazu i usporavalo kretanje''.

Svjestan da ne može sigurno upravljati motociklom, 21-godišnjak je nakon pretjecanja ''prednjim dijelom motocikla naletio na lijevu stranu pješakinje koja je prelazila kolnik''. Djevojka je uslijed naleta odbačena te je preminula na mjestu nesreće.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor protiv obojice okrivljenika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene