Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapaljeni turistički brod još uvijek u plamenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar, koji je jučer u 15 sati izbio u strojarnici 28-metarskog jedrenjaka 'Mornar' kod otočića Krknata pored mjesta Zaglav na Dugom otoku, danas još nije ugašen.

Na brodu se, u trenutku izbijanja požara, nalazilo 28 izletnika i 5 članova posade.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

Odmah nakon izbijanja požara 'Mornaru' je u pomoć pritekao brod 'Antonella' koji je vozio na svojoj redovitoj liniji za Zaglav. Odmah su evakuirani svi putnici i prebačeni na otok Krknat. Naknadno su prevezeni u zadarsku luku.

Na sreću u požaru nitko nije stradao.

Budući da je požar izmakao kontroli, jedrenjak je tegljačem odvučen na otočić Krava izvan plovnog puta gdje vatrogasne postrojbe nastavljaju s gašenjem. 

Kako se u brodskim spremnicima nalazi oko četiri tone dizel goriva, zbog mogućeg onečišćenja mora oko otočića je postavljena zaštitna plutajuća brana kako bi se izbjeglo potonuće broda i istjecanje nafte. 

Na mjestu gorućeg broda nalazi se i EKO brod 'Ciklon' koji će po gašenju požara pristupiti sanaciji eventualno onečišćenja mora, a sve dok se vatra ne ugasi ne može se izvršiti prekrcaj goriva iz spremnika. 

U pomoć jedrenjaku odmah su pristigli brodovi 'Sv. Vid' i 'Maestral', a potom i vatrogasne postrojbe koje su pristupile gašenju požara. U gašenju sudjeluju i dva protupožarna broda iz brodogradilišta Lamjan i Parka prirode Telaščica.

Drveni brod 'mornar' izgrađen je 1943. godine, dug je gotovo 28 metara, a širok 7. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene