Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Miran je i povučen'

Zagreb: Bivši svećenik osumnjičen za ubojstvo 53-godišnje žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija je jučer uhitila muškarca osumnjičenog za ubojstvo ženske osobe. Riječ je o bivšem svećeniku rodom iz Selnice.

'Jučer, 5. veljače između 8,30 i 9,55 sati, Trešnjevka, II. Barilovička, u garaži, 37-godišnjak je, nakon verbalnog sukoba, uporabom tjelesne snage i podesnim predmetom usmrtio 53-godišnjakinju. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a osumnjičeni je doveden u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje', stoji na stranicama Policijske uprave zagrebačke.

Medijima je odmah odjeknula vijest kako je riječ o bivšem svećeniku Danijelu Horvatu, rodom iz Selnice (Međimurska županija). Portal eMeđimurje piše kako je žrtva bila ženska osoba iz Međimurja koja je Danijela uznemiravala posljednjih godina. Navodno je dolazila u Zagreb i pokušavala s njim uspostaviti kontakt.

Potvrdili su to i članovi njegove obitelji. Znaju samo da se ta žena zove Vesna i da je često odlazila na duhovnu obnovu i seminare u Zagreb.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Siguran grad Tomašević nakon stravičnog femicida kod bolnice: "Imamo manje ubojstava od drugih europskih gradova" Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 2 tijelo je bilo uz Savu Stravični detalji ubojstva žene kod bolnice: Nožem joj je prerezao vrat, a onda sam nazvao policiju

'Zadnji put smo se čuli 26. siječnja, kad je poslao SMS. Bila je to obična poruka, s pozdravima. Nije se nikad požalio da ima probleme, da ga nešto tišti. Miran je i povučen, zato još ne možemo vjerovati da je to učinio', kažu Stjepan i Dragica Horvat, roditelji Danijela Horvata, koji su za zločin doznali od znanaca iz Zagreba.

Danijelovi roditelji kažu da se žalio kako mu jedna žena šalje ljubavne poruke, čak i nakon što se oženio. Navodno je čak odlazila do kuće u kojoj je živio, što je i prijavio policiji.

'Horvat godinu dana živi u stanu na drugom katu zgrade sa suprugom Katarinom. Oženili su se prije otprilike godinu dana, a s njima živi i njezin osmogodišnji sin iz prvog braka', tvrde susjedi.

U Družbi misionara Krvi Kristove u Zagrebu, gdje se Horvat zaredio još 2007. godine, potvrdili su da on više nije njihov član, i to od prosinca 2012. godine. U trenutku kada je zbog ljubavi odlučio otići bio je i poglavar tog reda.

U Družbi odbijaju vjerovati da je upravo njihov bivši poglavar osumnjičen za ubojstvo jer, kažu, svima im je uvijek pomagao i novčano i duhovno te ih redovito savjetovao. Iako je očevid potrajao veći dio dana, policija nije sa sigurnošću utvrdila kako je nesretna 53-godišnjakinja preminula.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene