Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušao u stan s namjerom da je ubije

Nepravomoćna presuda: Za silovanje i mučko ubojstvo osječke umirovljenice dobio 37 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za prošlogodišnje silovanje i teško ubojstvo iz koristoljublja 75-godišnje osječke umirovljenice Zorke Jović osječki Županijski sud u ponedjeljak je 44-godišnjeg Dejana Gavrana proglasio krivim i nepravomoćno ga osudio na 37 godina zatvora.

Optužnica ga je teretila da je, između 17. i 18. svibnja prošle godine ušao u stan umirovljenice, koju je, s namjerom da je usmrti kako bi se domogao novca i vrijednih stvari, nekoliko puta udario po glavi i gušio rukama, od čega je i umrla. Nakon ubojstva otuđio je žrtvinu bankovnu karticu s PIN brojem te je dva puta s bankomata podigao ukupno osam tisuća kuna, a uzeo je i dva zlatna prstena koja je prodao za 640 kuna.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Ruby Franke roditeljima davala savjete Osuđena influencerica koja je zlostavljala svoju djecu: Nije im davala hranu ni vodu, nisu smjeli spavati u krevetu...

Sudsko vijeće zaključilo je kako je nedvojbeno utvrđeno da je okrivljenik počinio ta kaznena djela, pri čemu je sudsko-medicinskkim vještačenjem utvrđeno da je žrtva, u trenutku silovanja, bila živa, a kao dokaz korištene su i snimke nadzornih videokamera kod bankomata na kojem je podizao novac te iz stanice za otkup gdje je na nakon ubojstva prodao zlatno prstenje žrtve.

Pri izricanju prvostupanjske presude sud nije utvrdio olakotne okolnosti, a kao otegotnu okolost uzeo je u obzir da je okrivljenik više puta osuđivan za razna kaznena djela. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene