Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas kod Vinkovaca

Muškarac oteo policajcu službeni pištolj pa prijetio smrću njegovom kolegi i više puta pritisnuo okidač. Spasila ga je samo jedna stvar

Pokušaj ubojstva policajca kod Vinkovaca
Pokušaj ubojstva policajca kod Vinkovaca Foto: PU vukovarsko-srijemska
Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je o pokušaju ubojstva policajca kod Vinkovaca.

Policija je u petak u poslijepodnevnim satima temeljem sudskog naloga pretražila dom i druge prostorije na trima adresama nedaleko od Vinkovaca koje koriste 56-godišnjak, 28-godišnjak i 25-godišnjak.

Tijekom pretrage pronašli su drogu, oružje i streljivo u nezakonitom posjedu, nakon čega je gotovo smrtno stradao policajac.

"Prilikom pretrage 56-godišnjak je negodovao i pružao otpor oduzimanju predmeta pronađenih pretragom. Kako bi ga spriječili da uzme oduzeto oružje sa stola, dvojica su policijskih službenika prema njemu primijenili sredstvo prisile – tjelesnu snagu.

Tijekom uporabe sredstava prisile, 56-godišnjak je i dalje pružao aktivan otpor i pritom izvukao iz futrole službeni pištolj policijskog službenika te ga usmjerio u glavu drugog policijskog službenika kojemu je uputio prijetnju smrću, pritišćući istovremeno u nekoliko navrata okidač pištolja pokušavajući izvršiti opaljenje, do čega nije došlo jer prethodno nije repetirao pištolj, odnosno u cijevi se nije nalazio metak.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Rat na Bliskom istoku Netanyahu se obrušio na tvrdnje Hamasa: "Nećemo o lažnoj propagandi". Palestinci objavili da je Izrael granatirao tržnicu u Gazi

U isto vrijeme 25-godišnjak je napao policijskog službenika koji je primijenio sredstva prisile prema 56-godišnjaku, udarivši ga nekoliko puta stisnutom šakom u leđa.

Prilikom napada, policijski je službenik lakše ozlijeđen.

Daljnjim postupanjem policijski službenici su, uz primjenu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje, spriječili daljnji napad i pružanje otpora 56-godišnjaka, 28-godišnjaka i 25-godišnjaka.

Sva su trojica privedena u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, dok su policijski službenici nastavili s provođenjem pretraga.

Pretragama je pronađeno i oduzeto ukupno 1747 grama marihuane, 452 grama hašiša, 23 biljke cannabis sativa visine od 13 do 186 centimetara, poluatuomatska puška, 540 komada streljiva različitih kalibara, osam ručnih bombi, sedam upaljača za ručne bombe, tri upaljača za protutenkovsku minu i 625 grama eksploziva.

Pokušaj ubojstva policajca kod Vinkovaca Pokušaj ubojstva policajca kod Vinkovaca (Foto: PU vukovarsko-srijemska)

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 56-godišnjak počinio kazneno djelo Teško ubojstvo policijskog službenika u pokušaju, dok se 25-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo Napad na službenu osobu.

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je pronađenu drogu posjedovao 28-godišnjak, koju je u nekoliko navrata prodao i omogućio trošenje droge drugim osobama te da je posjedovao streljivo, eksplozivne tvari i njihove sastavne dijelove čije je posjedovanje građanima zabranjeno, čime je počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Omogućavanje trošenja droga i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Pročitajte i ovo Nikola Milina, glavni ravnatelj policije suspenzija Schengena Kakvo je stanje na granicama nakon uvođenja novog režima? Glavni ravnatelj policije: "Učinkovito štitimo vanjsku granicu"

Nadalje, protiv trojice osumnjičenih slijedi i podnošenje prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, a protiv 56-godišnjaka i zbog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Trojica osumnjičenih su jutros uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske", priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene