Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suspenzija Schengena

Kakvo je stanje na granicama nakon uvođenja novog režima? Glavni ravnatelj policije: "Učinkovito štitimo vanjsku granicu"

Aktualno Galerija Počeo novi režim nadzora na granicama - 1 Počeo novi režim nadzora na granicama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Počeo novi režim nadzora na granicama - 2 Počeo novi režim nadzora na granicama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Počeo novi režim nadzora na granicama - 3 Počeo novi režim nadzora na granicama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Predrag, Srbija Predrag, Srbija Foto: DNEVNIK.hr +2 Biljana, Prilep Galerija 1/7 >>
Točno u ponoć na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom počeo je novi režim nadzora. Na svim će se prijelazima provoditi selektivne kontrole, izdvajati vozila i provjeravati dokumente.

Na 12 velikih prijelaza granicu mogu prelaziti građani svih zemalja, a na 12 manjih samo državljani Europske unije.

Ekipa Dnevnika Nove TV provela je prve sate na graničnom prijelazu Bregana. Razgovarali su s putnicima izvan EU-a.

"S obzirom na cjelokupnu situaciju, ja mislim da je to opravdano", rekao je Predrag iz Srbije.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Rat na Bliskom istoku Netanyahu se obrušio na tvrdnje Hamasa: "Nećemo o lažnoj propagandi". Palestinci objavili da je Izrael granatirao tržnicu u Gazi

"Rekli su nam da se parkiramo sa strane i da pokažemo osobne dokumente", rekla je Biljana iz Prilepa te dodala da podržava kontrole jer je bilo puno migranata u Srbiji i Makedoniji iz koje dolaze.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina objasnio je da problema od ponoći nije bilo, štoviše, ističe rezultate policije i demantira da je Hrvatska kao vanjska čuvarica propusna zbog ilegalnih prelazaka.

Pročitajte i ovo Uz obalu crveni alarm - 6 Jaki udari juga VIDEO/FOTO Jako nevrijeme poharalo Dalmaciju: Stotine kućanstava bez struje, promet otežan, oluja oštetila i dvije crkve na Braču

"Ove godine smo uhitili više od 1040 i nešto, 1050 krijumčara što dovoljno govori o našoj učinkovitosti, tako da apsolutno Republika Hrvatska, odnosno hrvatska policija, granična policija ispunjava sve one obveze i učinkovito štiti vanjsku granicu", zaključio je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene