Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pratnji odvjetnika

Sam se javio u postaju: Predao se vozač koji je ubio pješaka pa bježao policiji

Policija
Policija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
U prometnoj nesreći u četvrtak nakon 19 sati vozač je automobilom udario pješaka, nakon čega je pješke pobjegao s mjesta nesreće. Pješak (55) smrtno je stradao. Dan nakon vozač je došao u policiju u pratnji odvjetnika.

Nešto prije 13 sati u prisustvu odvjetnika u Policijsku postaju prometne policije Čakovec javio se 26-godišnjak za kojeg se sumnja da je u četvrtak nešto poslije 19 sati na kolniku županijske ceste između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca izazvao prometnu nesreću kojoj je smrtno stradao 55-godišnji pješak.

Mladića će uhititi te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tražio ga i HGSS

Kako smo ranije doznali od međimurske policije, odbjegli vozač nakon nesreće nije pronađen na kućnoj adresi, pa su u potragu za njime uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec. Pretražili su područje oko mjesta nesreće, no nisu ga našli.

Međimurska policija u jutrošnjem priopćenju je izvijestila kako je očevidom utvrđeno da je nepoznati vozač, upravljajući automobilom čakovečkih oznaka, na županijskoj cesti u smjeru Kuršanca vozio brzinom koju nije prilagodio noćnim uvjetima i mogućnosti da naiđe na pješaka. Automobilom je udario 55-godišnjaka koji se kretao u istom smjeru desnim rubom kolnika te ga odbacio u nisko raslinje uz cestu. Potom se dao u bijeg, a unesrećenom nije pomogao.

Pročitajte i ovo Ilustracija A sve zbog "sitne" love Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio: USKOK podignuo optužnicu protiv obojice

Liječnik tima medicinske pomoći utvrdio je smrt pješaka, a nadležna državna odvjetnica koja je prisustvovala očevidu naložila je obdukciju tijela poginulog.

Zbog očevida od 19:27 do 23:30 županijska cesta između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca bila je zatvorena za sav promet te se on odvijao okolnim prometnicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene