Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je 42-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Vukovara zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana na vratima dizala i u dizalu u stambenoj zgradi u vukovarskoj četvrti Olajnica na kućnom broju 5 ispisao grafite uvredljivoga sadržaja.


Sumnjiči ga se za ispisivanje desetak natpisa uvredljivog sadržaja među kojima 'Ovo je Srbija', 'Živio Šešelj', 'Smrt ustašama', 'Smrt Hrvatima' te devet križeva sa četiri ćirilična slova 'C', rekao je danas glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Krunoslav Žgela. 

Vezani članci Policija, ilustracija Strašna tragedija u Otoku: Dijete stradalo u prometnoj nesreći, preminulo u bolnici Grafiti (Foto: brightside.me) Svijet bi bio puno šarenije mjesto da ne postoje zakoni protiv grafita

>> Protuhrvatski grafiti u Vukovaru

Zbog sumnje da je ispisivanjem uvredljivih natpisa počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, četrdesetdvogodišnji hrvatski državljanin iz Vukovara bit će tijekom dopodneva priveden istražnom sudu Županijskog suda u Vukovaru. Proteklih dana u Vukovaru su na više objekata nepoznati počinitelji ispisali uvredljive ćirilične i latinične natpise.