Gospođa u zrelim godinama, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Gospođa u zrelim godinama, ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

Gospođa je došavši u prostorije PU primorsko-goranske pala te zadobila teški prijelom bedrene kosti i desne podlaktice. U to je vrijeme, prije tri godine, imala 78 godina. No sud odštetni zahtjev nije uvažio u cijelosti.


Prije tri je godine tada 78-godišnja Riječanka R. L. radi produženja valjanosti dokumenata, otišla s kćeri u Policijsku upravu primorsko-goransku. No ono što joj se tamo dogodilo rezultiralo je tužbom protiv Republike Hrvatske, koju je ovih dana vremešna gospođa i dobila, zasad nepravomoćno.

Vezani članci Policija, ilustracija Što sve nije skrivio? Uhvaćen 19-godišnjak s poduljim popisom prometnih prekršaja, prijeti mu paprena kazna Kod Ivanje Reke kamion sletio s autoputa - 4 Još jedna nesreća na hrvatskim cestama: Kod Ivanje Reke kamion sletio s autoputa i prevrnuo se, jedna osoba ozlijeđena

Država će morati Riječanki, ako i kad presuda postane pravomoćna, isplatiti ukupno oko 58 tisuća kuna. Po navodima iz tužbe, kako prenosi Novi list, gospođa je došavši u prostorije PU primorsko-goranske pala te zadobila teški prijelom bedrene kosti i desne podlaktice. Pod je, naime, bio mokar zbog kiše, a nigdje nije bilo jasno istaknuto upozorenje o tome da je sklisko.

Ipak, odštetni zahtjev od 90 tisuća kuna nije u cijelosti potvrđen - sud je smatrao da je gospođa djelomice i sama kriva za pad, jer se nije kretala "kao prosječno oprezan čovjek u tim okolnostima - uočava da su podovi sale mokri i klizavi, da nema krpa i nitko ih ne čisti, ali unatoč tome, u dobi od 78 godina, nastavlja se kretati bez pomoći druge osobe".

Nakon pada gospođa je hitno prebačena u bolnicu, gdje joj je poslije stavljen i umjetni kuk. No nakon zahvata desna joj je noga kraća, a kost na ruci krivo je zarasla.

Sud je Riječanki po osnovi fizičkih i duševnih bolova, straha, naruženosti, troškova tuđe pomoći, njege i pojačane prehrane dosudio ukupno 62 tisuće kuna, ali je taj iznos na kraju umanjen za 20 posto, na ime doprinosa same stradalnice padu u zgradi riječke policije.