Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija prijavila vlasnike

Zatvarali i vezali 80-godišnju štićenicu: Ipak kaznena prijava zbog užasa koji je otkrio DNEVNIK.hr, inspekcije tada nisu utvrdile propuste

Dom za starije u Mošćenici u kojemu je navodno štićenica protupravno zatvarana i vezana
Dom za starije u Mošćenici u kojemu je navodno štićenica protupravno zatvarana i vezana Foto: DNEVNIK.hr
Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad vlasnicima doma za starije o nemoćne u Mošćenici kod Petrinje zbog sumnje da su 80-godišnju štićenicu protupravno zatvorili i vezali je za krevet.

Kako je izvijestila PU sisačko-moslavačka, policijski službenici PP Petrinja su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom i 64-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protupravno oduzimanje slobode.

Pročitajte i ovo Pronađeno oružje i streljivo U Dubravi FOTO Držali u kući čitavi arsenal oružja: Sve je bilo dostupno djeci, pogledajte što je policija sve pronašla Ilustracija Prijetio policajcima U Sinju lakše ozlijeđen muškarac, napadač uhićen

Njih se sumnjiči da su od 27. srpnja prošle godine, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, kao vlasnici doma za starije i nemoćne, 80-godišnju štićenicu protupravno zatvorili i vezali za krevet, čime su oštećenoj oduzeli i ograničili slobodu kretanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv 48-godišnjakinje i 64-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Posjetimo, riječ je o vlasnicima doma za starije koje je nekoliko bivših djelatnica optužilo za loše uvjete rada, ali i za zlostavljanje i zanemarivanje štićenika doma.

Zbog uznemirujućih fotografija vezane starice i šokantne ispovijesti bivših djelatnica koje je u prosincu prošle godine objavio portal DNEVNIK.hr, u dom je upućena i inspekcija Ministarstva rada, koja je provela izvanredni nadzor, ali nije pronašla nikakve nepravilnosti. 

Kontaktirali smo i vlasnicu doma u Mošćenici, no samo nam je kratko poručila da o svemu mora pitati svojeg odvjetnika. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene